bruisende zaken

Yoga and You

Yoga and You

01-05-2018

Deze maandagochtend ben ik door Angelique Monteiro van Yoga & You in Oosterhout uitgenodigd voor een bruisend bezoek.

Na een hartelijk ontvangst, neem ik plaats op een yoga-matje. Het is een prettige ruimte met genoeg plaats voor iedereen. Angelique heet iedereen welkom. De les van deze maandagochtend zal bestaan uit ‘Easy-yoga-flow met een pepertje’… Mijn nieuwsgierigheid als yoga-leek is meteen getriggerd.


Na wat oefeningen voor de ademhaling en ontspanning, begint Angelique met oefeningen gericht op het verstevigen van je corps. Ze legt op een prettige manier uit hoe je de bewegingen het beste kunt doen. De meeste oefeningen houden we wat langer vast. Daardoor krijg je de gelegenheid om je grenzen te verleggen. Bewegingen die niet fijn aanvoelen, hoef je niet tot het uiterste te doen. Je eigen lijf is immers de beste leidraad. Wanneer ik tussen de oefeningen door even opkijk, zie ik dat iedereen het uitvoert tot de grens van zijn of  haar eigen lichaam. Vooral de bewegingen in combinatie met het aanspannen van de buikspieren vragen best wel wat kracht. Er wordt hier dus echt wel iets gedaan. Dit is dus het beloofde pepertje!


Na een momentje ontspannen zodat de ademhaling weer tot rust kan komen, gaan we verder met de rest van het lijf. Met een prettige stem leidt Angelique je naar de posities. Waar nodig wordt je iets gecorrigeerd om het op het juiste manier uit te voeren. Doordat het geen grote groep is, is er aandacht voor iedereen. En kan dus iedereen, jong of oud, man of vrouw, deze yoga-lessen volgen.


Na wat zwaardere oefeningen is het nu tijd om de iets meer ontspannende versies uit te gaan voeren. Het voelt goed om even alleen met jezelf bezig te zijn en ervoor te zorgen dat er weer wat hernieuwde energie binnen komt. 

En dat gevoel kun je de hele dag vasthouden. Na het geluid van de klankschaal komt iedereen langzaam omhoog, helemaal ontspannen en zeer belangrijk; rug, schouders, spieren… alles is los.


Na afloop van de les klets ik nog even na met Angelique. Ze vertelt me dat
ze zorgt voor voldoende afwisseling tussen de lessen, maar wel zo dat bepaalde oefeningen herkenbaar blijven. Na een paar keer kun je dus relaxed met je ogen dicht blijven liggen en weet je hoe je het moet doen. 

Met behulp van het nieuwe systeem kun je jezelf eenvoudig aanmelden om deel te nemen aan een les. Ook al zo relaxed! We nemen afscheid van elkaar. Als ik naar buiten loop, merk ik dat ik me lekker voel. Mijn lijf heeft de ruimte om te bewegen, bijna soepeltjes... Wat een heerlijk begin van een nieuwe week!


Angelique, dank je wel! Mirjam


Angelique Monteiro | 06 - 23249909                                   info@yogaandyou.nl | www.yogaandyou.nl 


Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11170 VAT4