Column

Yoga & You @Work

Yoga & You @Work

01-01-2019

“Zeker twee miljoen mensen in Nederland hebben last van rugpijn of nekpijn.” – Bron: BN/DeStem d.d. 29-11-18

 

Waarschijnlijk is het werkelijke aantal nog hoger. Van een aantal erfelijke eigenschappen wordt aangenomen dat ze van invloed zijn op het ontstaan van rugklachten: leeftijd, lichamelijke fitheid en kracht van rug- en buikspieren.
 

Ook fysieke belasting is van invloed

Van een aantal fysieke (werkgebonden) factoren wordt aangenomen dat ze een rol spelen in het ontstaan van rugklachten: fysiek zwaar werk, tillen, buigen, draaien, duwen en trekken (eventueel in de combinatie) met tillen. Beeldschermwerk is een risicofactor voor het ontstaan van nekklachten en veel zittend werk kan (lage) rugpijn veroorzaken. De factor stress kan ook van invloed zijn op de spierspanning, met verstijving en verkramping van spieren als gevolg.
 

Rug- & nekklachten leiden tot pijn en verminderd functioneren en zorgt voor verminderd lichamelijk functioneren bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en werk.
 

@Work

Hoe kan een bedrijf ervoor zorgen dat de medewerkers niet overbelast raken; dus productief blijven en (mentaal) gezond?

Yoga helpt het lichaam soepel te houden en te ontspannen, maar zorgt ook voor het versterken van spieren. Daarnaast zijn ademhaling en leren focussen facetten die bij yoga aan bod komen. Door yoga te beoefenen kan veel leed (dus kosten) bespaard worden en/of kan yoga helpen pijnklachten te reduceren. Voor een bedrijf zijn er meerdere opties mogelijk om yoga toe te passen: stoelyoga of yoga op de mat binnen het bedrijf, in de yogastudio of op een specifieke locatie.

Ik wens iedereen een gezond en productief nieuw jaar toe!

 

Mail mij voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek: info@yogaandyou.nl

Angelique Monteiro 06 – 23249909 info@yogaandyou.nl www.yogaandyou.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10987 - SEMFA controle over beweging