bruisende zaken

Tijd voor iets nieuws!

Tijd voor iets nieuws!

01-09-2020

Het is altijd een beetje vreemd, we zitten in augustus nog volop in de zomer, hopelijk met dito weer, en toch gaan we dan in de mode weer beginnen aan de herfst en winter. Vooral als je zelf graag je kleding en accessoires maakt, want dan moet je natuurlijk wel op tijd starten!

De nieuwe collecties komen binnen Vandaar dat in augustus dan ook al de nieuwe collecties van met name stoffen in de winkel aankomen. Niet alles in één keer, zodat er elke week ook ngo wel iets nieuws te beleven is. Kom dus zeker regelmatig eens langs om te kijken wat er ligt.

Wat zijn de nieuwe trends? Heel vaak krijg ik de vraag: wat is er nieuw komend najaar en winter? Hoewel het altijd lastig blijft te voorspellen wat er wel en niet opgepakt zal worden door het publiek, hierbij toch een aantal opvallende zaken.

Kleuren Qua kleuren is roest een blijvertje voor het komende seizoen. In alle mogelijke variaties, ook een fellere oranje zien we weer vaak. Een ‘nieuwe’ sterke kleur is groen. Van legergroen tot een harder fellere flessengroen en donkere groentinten. Het kan allemaal.

Prints Allereerst: prints blijven! Een mooie effen kleur kan natuurlijk altijd, maar een stof met meer kleuren doet het toch net iets beter. De bloemen die afgelopen zomer al hoogtij vierden, blijven ook in de winter favoriet. Daarbij mogen ook de kleine bloemetjes weer! Daarnaast zien we veel ruiten, groot en klein.

Vormen Het mooie van zelfmaakmode is natuurlijk dat je maakt wat je zelf bevalt. Maar wil je in je creaties graag aansluiten bij het modebeeld, dan kun je niet om volume heen. Kledingstukken mogen ruim vallen, taillering is niet per se noodzakelijk. En zeker mouwen mogen gezien worden! Zoek je een zelfmaakmodeblad wat je zal ondersteunen in de zoektocht naar modieuze patronen, neem dan eens een kijkje in het blad Fibre Mood. Ze hebben een fijne neus voor wat hip is. Dit Belgische blad is vanzelfsprekend bij Stof&Wol te krijgen.

Zoek je inspiratie kom dan snel weer langs, ik zie je graag! Lieve groet, Lilian

Bij Stof&Wol vind je 120 m2 aan stoffen, wol en fournituren. We hebben een groot, veelzijdig en bijdetijds assortiment.

 

Belcrumweg 24 Breda 076-5327424 info@stofenwol.nl www.stofenwol.nl Openingstijden dinsdag - vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).