Bruisende Zaken

Infrarood panelen installeren: hoe maak je het mooi?

Infrarood panelen installeren: hoe maak je het mooi?

21-12-2022

Je wilt graag infrarood panelen installeren in je woning of je bedrijf. Dat is begrijpelijk, aangezien deze vorm van verwarmen steeds meer in trek is. In dit artikel lees je wat voor opties er zijn, hoe je infrarood panelen installeert en wat de voordelen zijn.

Verschillende opties om je infrarood paneel vorm te geven

Wanneer je infrarood panelen installeert in je woning of bedrijf, dan ziet dit er direct mooier uit dan de gewone convectie verwarming. Dit komt, omdat de panelen aan de muur of het plafond worden geplaatst. Infrarood panelen aan het plafond kun je gemakkelijk afdekken met witte platen die ervoor zorgen dat de panelen niet opvallen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om infrarood panelen te plaatsen. Zo kun je ze plaatsen in schilderijen, handdoekdrogers en krijtborden. Zo valt je infrarood paneel helemaal niet meer op en wordt het een echt onderdeel van de kamer; het wordt een sfeermaker of een gebruiksvoorwerp. Je kunt infrarood verwarming installeren als hoofdverwarming van je huis of bedrijf, maar ook als extra verwarming. Zeker bij een huis of pand dat minder goed geïsoleerd is, komt bijverwarming door infrarood panelen goed van pas.

Hoe installeer je infrarood panelen?

Het installeren van infrarood panelen is een vak apart en iets dat je niet zelf kunt doen. Daarom laat je dit het beste doen door een professioneel bedrijf, zoals Infrarood Paneel. Door het bedrijf in te schakelen, kun je altijd rekenen op infrarood panelen van goede kwaliteit en een goede plaatsing. Daarnaast kan het bedrijf je voorzien van advies en je helpen te kiezen tussen de verschillende mogelijkheden. Het bedrijf heeft inzicht in welke plekken in het huis of je bedrijf de panelen het beste tot hun recht komen, zodat je altijd optimaal geniet van de voordelen. 

De voordelen van infrarood panelen plaatsen

Infrarood verwarming heeft verschillende voordelen. Zo werkt het door middel van straling; de meubels nemen de warmte op en kaatsen dit vervolgens terug de ruimte in. Hierdoor wordt de warmte en luchtvochtigheid beter gereguleerd dan bij een gewone verwarming. Daarnaast zorgt het voor een gezondere leef- en werkomgeving, omdat er geen stof en andere bacteriën opstijgen, zoals bij een convectie verwarming. Daarnaast werken infrarood panelen op stroom, wat kostenbesparend werkt op het gasverbruik. Stroomdraden kunnen goed weggewerkt worden met kabelgoten, wat het aanzicht een stuk mooier maakt dan bij een gewone verwarming. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er veel mogelijkheden wanneer je infrarood panelen laat plaatsen en ook daarin heeft het een streepje voor op de normale verwarming. Met infrarood panelen zit je er altijd warm en goed bij. 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


06258 Brocks Homeopathie