Column

Alleen het beste van  het beste is goed genoeg

Alleen het beste van het beste is goed genoeg

01-03-2019

Tandprotheticus Inge van der Gaag is de trotse eigenaar van het HKZ-certificaat. Een keurmerk dat haarzelf én haar patiënten ten goede komt.

Waar staat HKZ voor?

“Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het certificaat geeft aan dat mijn praktijk voldoet aan vooraf vastgestelde kwaliteitsnormen. De patiënt kan erop rekenen dat hij of zij centraal staat, dat ik betrouwbaar ben en continu werk aan optimalisering van het zorgaanbod.”

Wat heeft jou doen besluiten om het certificaat te behalen?

“Het HKZ-certificaat vergroot de betrouwbaarheid van je werk. Het is een bewijs dat je kwaliteit levert. Na drie jaar vindt er een evaluatie plaats om te kijken of je certificaat kan worden verlengd. Dan moet je kunnen aantonen dat je qua dienstverlening up-to-date bent. Voor mezelf is het een stok achter de deur om niet in automatismen te vervallen. Aangezien ik alleen werk is dat van groot belang.”

Is het als eenvrouwsbedrijf moeilijk het hoofd boven water te houden?

“De concurrentie doet aardig haar best om klanten te trekken. Grote praktijken lokken mensen met kortingen van soms honderden euro’s. Daar zijn mensen uiteraard gevoelig voor, maar ze komen vaak van een koude kermis thuis. Die praktijken moeten productie draaien en dat gaat ten koste van de kwaliteit en de klantvriendelijkheid. De patiënt wordt een nummertje.”

Wat is kenmerkend voor de manier waarop jij werkt?

“Alleen het beste van het beste is goed genoeg voor mijn patiënten.

Een prothese maak je samen. Het nieuwe gebit moet lekker zitten, maar ook bij de rest van het gezicht passen. Daarom vraag ik altijd naar oude foto’s. Zo gaan we samen stap voor stap op weg naar een kunstgebit om in te lijsten.”

Alard Duhamelstraat 78, Breda (076) 587 70 20 www.tppvdgaag.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Prinsenbeek Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).