Adverteren werkt!

Column

Expat scheiding

Expat scheiding

01-10-2021

De scheiding van mijn nieuwe cliënten doet me denken aan het boek van Patricia Snel, Expat Exit.

Boudewijn en Eva zijn in 2016 voor zijn werk naar Singapore verhuist. Daarvoor woonden ze in Dubai en op de abc eilanden. Ze hebben twee kinderen. Door Boudewijn’s drukke werkschema zijn ze uit elkaar gegroeid, met een scheiding tot gevolg.

Zo’n grensoverschrijdende scheiding kan complex zijn. Rechters in het buitenland erkennen de Nederlandse huwelijkse voorwaarden niet en de regels over alimentatie en de verdeling van het vermogen verschillen per land. En dat is nog maar de financiële kant van de scheiding.

Ik help Boudewijn en Eva om hun scheiding in goed overleg te regelen via Nederland.

De grootste zorg van expatstellen zoals Boudewijn en Eva, is bij wie de kinderen gaan wonen na de scheiding. Helemaal als 1 van de partners zich verloren voelt en naar een ander land verhuist (meestal het land van herkomst). Ik ben blij dat ik hierin kan bemiddelen als familiemediator.

Na veel emotionele gesprekken en inbreng van de kinderen, komen we tot gezamenlijke afspraken die ik vastleg in het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant. Eva verhuist met de kinderen naar Nederland, terug naar familie en oude vrienden.

Welkom bij de scheidingsmediator! Ik help mensen scheiden in goed overleg, zodat zij snel weer rust, zekerheid en zelfvertrouwen ervaren en een nieuwe start kunnen maken.

Daarnaast help ik partners, ex-partners en familieleden om beter met elkaar te communiceren.

Ik werk wereldwijd.

Benieuwd of ik wat voor jullie kan betekenen? Neem dan eens vrijblijvend en kosteloos contact met me op.

mr. Daniëlla Eikmans Lagunesingel 110, Beuningen 06-51585690 info@eikmansjuristen.nl www.eikmansjuristen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).