BRUISENDE COLUMN

Zin in ijs? Maak het zelf!

Zin in ijs? Maak het zelf!

30-11--0001

Het is zomer. De zon schijnt, dus jij hebt zin in... IJS! Dat kun je deze maanden op vrijwel elke hoek van de straat kant-en-klaar kopen, maar wist je dat het ook heel makkelijk zelf te maken is?

Alcoholisch waterijs als zomers alternatief voor een borrel

En nee, daar heb je echt niet per se een ijsmachine voor nodig. Ook zonder zo’n machine maak je zelf de lekkerste ijsjes in jouw favoriete smaak. De ingrediënten bepaal je immers helemaal zelf.

Je favo roomijs

Bij het zelf maken van roomijs (zonder ijsmachine) ga je uit van een basismengsel van room, volle melk, eieren en suiker. We kunnen je hier het hele recept gaan geven, maar dat vind je net zo makkelijk online, inclusief uitgebreide uitleg hoe je voorkomt dat er ijskristallen ontstaan. Maar goed, dit zijn dus alleen de ingrediënten voor het basismengsel, daar kun je nog van alles aan toevoegen om jouw eigen favoriete smaak te creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van verkruimelde Oreo-koekjes voor jouw eigen Oreo-icecream. Of chocolade, gepureerd fruit, stukjes marshmallow, karamel, kokos, kaneel... je kunt het bijna zo gek niet verzinnen of je kunt er wel ijs mee maken. Oók met alcohol, als je daarvan houdt. Dit vraagt vaak wel om een iets andere bereidingswijze, maar ook daarvoor zijn online genoeg recepten te vinden.

Houd jij meer van waterijs, dat is zelfs nóg makkelijker zelf te maken. En ook nog eens een leuke activiteit met kids. Laat hen zelf hun favoriete waterijsje maken, dat staat garant voor dikke pret (en spanning, want hoe zal het ijs gaan smaken?). Om zelf waterijs te maken heb je wel speciale vormpjes nodig, maar die zijn tegenwoordig bij vrijwel elke kookwinkel of huishoudelijke winkel te koop (en helemaal niet duur!). Vul de vormpjes bijvoorbeeld met gepureerd fruit, citroenlimonade, ijsthee of frisdrank. Ook hiervoor geldt dat je de combinatie zo gek kunt maken als jij wilt. Speciaal voor volwassenen kun je zelfs alcoholische water-ijsjes maken. Leuk als alternatief voor een borrel op een zomerse dag. Gin-tonic ijs, limoncello-ijs, mojito-ijs, sangria-ijs... Enjoy!

Geen zin om zelf ijs te maken? Op www.nederlandbruist.nl vind je ook heel wat ijsverkopers bij jou in de regio.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).