bruisendE ZAKEN

Draag WiBoZ een warm hart toe!

Draag WiBoZ een warm hart toe!

31-05-2018

In 2011 heeft een groep betrokken ouders de handen ineengeslagen en zich sterk gemaakt voor Woon Initiatief Bergen op Zoom, WiBoZ genaamd.

“WiBoZ, normaal waar het kan en bijzonder waar nodig”

Met als belangrijkste doel het zonder winstoogmerk ondersteunen van de woonbehoefte van jongvolwassenen met een (ernstig) verstandelijke beperking. “Normaal waar het kan en bijzonder waar nodig.” Na een lange oriëntatie- en voorbereidingstijd heeft WiBoZ onlangs een perceel grond verworven en kan de bouw aan de Blauwe Schuitstraat (naast het Arsenaal) echt beginnen.

De woonvorm bestaat uit twee woongroepen met ieder zeven bewoners met een verstandelijke beperking en/of meervoudige beperking. Iedere bewoner heeft hier zijn of haar eigen woonstudio waarin zij worden ondersteund door 24-uurs zorg en waarbij men gebruik kan maken van alle denkbare voorzieningen in de gezamenlijke ruimten. Daarnaast zijn er zeven aanleunwoningen voor bewoners met ambulante begeleiding. De bewoners zijn allemaal afkomstig uit de wijde omgeving van Bergen op Zoom. De financiering van de bouw is rond, maar voor talloze zaken zoals de inrichting van de gezamenlijke ruimten, domotica en activiteiten voor de bewoners, is nog veel geld nodig. Veel wordt bijgedragen door de ouders van de toekomstige bewoners, donaties en sponsoren. Zonder extra steun is het onmogelijk om dit wooninitiatief te realiseren.

Wilt u dit initiatief ook ondersteunen, financieel of anders, neem dan contact met ons op of mail ons.

info@wiboz.nlwww.wiboz.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10186 Sweet Queen