bruisende zaken

Al 10 jaar zorg  op maat

Al 10 jaar zorg op maat

01-04-2019

Zorg- en logeerhuis De Regenboog vierde afgelopen jaar het 10-jarig bestaan. Het begon ooit met bijzondere kindjes die even rust en ruimte nodig hadden. Al snel breidde de dienstverlening zich uit tot zorg voor zieke kinderen en ook volwassenen.

“Waar een mens in alle kleuren kan groeien”

Zorg is meer dan alleen voorzien in noodzakelijke behoeften, zorg is ook aandacht voor de persoonlijke wensen. De Regenboog voorziet hierin.

Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Steeds meer mensen krijgen hier vroeg of laat in hun directe omgeving mee te maken. Het team van zorg- en logeerhuis De Regenboog zorgt ervoor dat mensen langer thuis in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen en zo lang mogelijk aan onze maatschappij kunnen deelnemen en genieten van de dagelijkse dingen zoals ze dat gewend zijn. Want de toekomst stopt niet na de diagnose ‘dementie’. Samen geven wij een zinvolle invulling aan deze nieuwe levensfase.

Loop gerust eens binnen, de koffie en thee staan klaar. En ook met de seizoenenlunch mag u altijd aanschuiven.

Wij staan u graag bij in het aanvragen van hulp en helpen u op weg in ‘zorgland’. Bel ons gerust voor informatie!Een deel van deze volwassenen kampt met dementie. Sommige kindjes hebben medische zorg nodig. Het is mooi om te zien hoe de volwassenen en de kindjes van elkaar genieten.

Jolanda en haar twee dochters Linda en Laura runnen samen De Regenboog. Ze hebben allemaal een medische achtergrond, waardoor ze bijvoorbeeld ook injecties mogen toedienen. Jolanda is Verzorgende IG, Linda deed de opleiding Maatschappelijke zorg, is pedagogisch medewerkster en verzorgende IG, Laura is verpleegkundige. Ze leiden ook stagiaires op en er is goed contact met casemanagers en artsen.

‘‘We ontvangen de mensen op onze locatie. Als dat niet meer gaat, draaien we het om en gaan we naar hen toe. Dat gebeurt nu ook bij een cliënt die hier vier dagen per week kwam, nu terminaal ziek is en niet meer zelfstandig uit bed kan. Nu gaan we drie keer per dag, zeven dagen per week op huisbezoek om haar te verzorgen en medicijnen toe te dienen. We zijn er ook voor haar partner. Wij vinden het belangrijk dat mantelzorgers af en toe aan zichzelf denken, want anders houd je het niet vol”, aldus Jolanda.

Florisdonk 4, Roosendaal 06 502 688 29 abella29@hotmail.com www.logeerhuis-de-regenboog.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10186 Sweet Queen