column

Ik huil maar ik lach

Ik huil maar ik lach

01-05-2020

Ingeborg vertelt hoe zij de corona-lockdown heeft ervaren vanuit het ondernemersoog. Gezondheid is het belangrijkste en het virus is verschrikkelijk voor de getroffen mensen en hun families.

Jeetje wat een rollercoaster aan emoties... de laatste weken voor de lockdown waren we al met halve bezetting aan het werk en desinfecteerde we elke werkplek na behandeling. We hadden al stoelen tussen de klanten uitgehaald om zo de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren. Maar ik merkte dat door de media en klanten de meiden ook steeds banger werden voor het virus.

Toen kwam Rutte met de woorden dat we dicht moesten. Eerst een kleine opluchting omdat ik niet meer wist hoe ik de positiviteit in het team moest bewaren na alle mediaverhalen. Ik werkte de laatste weken vaak ‘s nachts door om de volgende dag weer open te kunnen. Je deed maar wat... er waren geen regels en niemand wist eigenlijk wat er van je verwacht werd. Toen kwam de lockdown. Ik voorzag een groot onderhoud in de salon en ook de afzuigventilatie heb ik extra laten uitbreiden. Ik had de hoop na twee weken weer beetje bij beetje aan de gang te kunnen, maar helaas. Nu ik dit schrijf is het 20 april. Morgen het verlossende woord. Ik denk dat we open mogen onder maatregelen. Buikpijn heb ik... slapeloze nachten... Ik heb tien meiden in dienst en ben al zes weken gesloten. De kosten gaan door. Het pand, de elektra, de abonnementen en de salarissen. Ook moet je investeren om überhaupt open te mogen. Oké, je krijgt wat steun vanuit de regering maar geloof me, dat is een druppel op een gloeiende plaat.

En dan... als we open mogen... dan mogen we vast niet met het hele team werken zoals we gewend zijn. Ik heb al een noodrooster: langer open en in ploegen om toch zoveel mogelijk alle uren kwijt te kunnen. Ik verwacht in de eerste weken veel drukte maar hoe gaat het daarna? Hoe wordt het uitgavepatroon van mensen als ze hun baan hebben verloren in deze periode? Kan ik alle meiden in mijn team een baan blijven geven? Een hoop onzekerheden maar 1 ding is wel zeker; Ik huil maar ik lach...en ik heb super zin weer mijn passie te mogen delen. Mooi haar maken.

Liefs Ingeborg

Dorpsstraat 109 Rosmalen 073-8884411 info@yolokappers.nl www.yolokappers.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).