column

Insmeren kun je leren

Insmeren kun je leren

01-06-2020

De zon laat zich weer zien. Kinderen vinden het fijn om buiten op ontdekking te gaan. Met goede zonbescherming kun je heerlijk buiten genieten. Het beschermen van de huid is belangrijk; voor nu en voor later. Het insmeren van je kind is naast nuttig ook nog eens leerzaam.

De huid is een orgaan waarmee je prikkels waarneemt. Het aanraken van de huid ervaart iedereen anders. Jouw tempo van verwerken ligt veel hoger dan die van je kind. Door met aandacht in te smeren en je aan te passen aan het tempo van je kind voorkom je dat je kind overprikkelt raakt. Neem de tijd en masseer de zonnebrandcrème langzaam op de huid. Ervaar zo hoe je kind echt kan opladen van zo’n insmeermoment.

Benoem wat je gaat doen en laat je kind helpen met insmeren. Kijk goed naar de reactie van je kind. Je kunt bijvoorbeeld het herkennen van lichaamsdelen oefenen: “Ik ben nu je benen aan het insmeren, dit zijn jouw benen.” Of “Ik wil je neus gaan insmeren; waar zit jouw neus?” Je kind wordt zich bewust van het eigen lichaam en jij ervaart hoe veel kennis over het lichaam je kind al heeft.

Op enig moment staat je kind waarschijnlijk te popelen om zichzelf in te smeren. Dat is een mooie motorische uitdaging! Tijdens het insmeren moet je bukken en wrijven; da’s nog best moeilijk.

Zie het insmeren als een moment van persoonlijke aandacht van jou voor je kind; een moment om te ervaren hoe je respectvol met elkaar omgaat.

Ben jij je bewust van de wijze waarop je je kind aanraakt tijdens het insmeren?

073-5221670 | info@goudvisje.nl | www.goudvisje.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).