column

Schermtijd kent 	   geen tijd

Schermtijd kent geen tijd

01-08-2020

Kinderen van nu weten niet beter; zij groeien op met een tablet, smartphone, televisie en computer binnen handbereik. Al van jongs af aan weten kinderen hoe ze moeten swipen en ontdekken ze hoe leuk het is om digitale spelletjes te spelen. Hoe ouder je kind, hoe lastiger het vaak is om een balans te vinden tussen schermtijd en offline spelen en ontdekken.

Slimme schermtips voor je kind

Digitaliseren is een leuke en leerzame ontwikkeling die tegelijkertijd vraagt om een stukje digitale opvoeding van onze kinderen. Afspraken over schermtijd helpen je om een goede balans te vinden tussen online en offline spelen en bieden houvast en structuur. De vraag hoe lang kinderen mogen computeren, gamen of internetten is best lastig te beantwoorden; ieder kind is verschillend. Kijk naar je kind en kijk naar wat jij zelf belangrijk vindt. Maak heldere afspraken met je kind.

Op mediaopvoeding.nl vind je de volgende richtlijn:


• Tot 2 jaar: 5 minuten per dag
• 2 tot 4 jaar: 5 á 10 minuten per keer, max. 30 minuten
• 4 tot 6 jaar: 10 á 15 minuten per keer, max. 1 uur
• 6 tot 8 jaar: 30 minuten per keer, max. 1 uur per dag
• 8 tot 10 jaar: max. 1 á 1,5 uur per dag
• 10 tot 12 jaar: max. 2 uur per dag
• 12 jaar en ouder: max. 3 uur per dag.

Liever geen schermtijd voor het slapengaan.

Het licht van schermen zorgt ervoor dat je minder en onrustiger slaapt. Dat geldt ook voor jouzelf. Een bedritueel van tandenpoetsen, iedereen welterusten wensen en samen een boekje lezen is beter dan nog even een spelletje spelen op mama’s telefoon.

Speel eens een spelletje mee of bekijk de vlogs waar je kind enthousiast over is. Zo ervaar je zelf waarom je kind het zo leuk vindt en bovendien krijg je goede inzichten in wat er in het hoofd van je kind omgaat.

De belangrijkste tip is misschien wel: maak het leuk om met je kind offline te zijn. Ga iets leuks doen en laat je eigen telefoon ook lekker thuis. Zo geef je meteen het goede voorbeeld. Veel plezier samen, on- en offline!

073-5221670 | info@goudvisje.nl | www.goudvisje.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).