bruisende zaken

Voeten vertellen een verhaal

Voeten vertellen een verhaal

01-09-2020

Natasja Buster-Teulings werkt al 30 jaar in de gezondheidszorg, specifiek de ouderenzorg. Ze was op zoek naar meer diepgang in het verlenen van ondersteuning en vond die in voetreflextherapie. Het volgen van de opleiding tot voetreflextherapeut is het mooiste cadeau dat ze zichzelf heeft kunnen geven. “Vanuit mijn eigen praktijk wil ik ook andere mensen laten ervaren wat voetreflextherapie voor je kan betekenen, mits je er voor open staat.”

“De voet weerspiegelt in feite je hele lichaam”, vertelt Natasja. “Door het masseren van de reflexzones op je voeten worden de daaraan gelinkte organen, klieren, botten, spieren en gewrichten geactiveerd. Hierdoor worden allerlei lichamelijke, maar zeker ook geestelijke processen weer op gang gebracht.”

Een nauwgezet samenspel

“In voetreflextherapie zoeken we uitdrukkelijk naar de oorzaak van de klachten waar mensen mee komen. Daarbij hebben we aandacht voor de mens in al zijn facetten; werk, sport, familie, jeugd, voeding. Dat uitzoeken is iets wat we vooral samen doen. Ik doe mijn best om inzicht te geven in het proces dat ten grondslag ligt aan de klachten. Uiteindelijk is het echter je eigen keuze of je al dan niet bereid bent aanpassingen te doen in je leven.”

Voor iedereen

Indien nodig en gewenst kan Natasja aanvullend ook fonoforese (stemvorken) en ooracupunctuur toepassen. “Spijsverteringsproblemen, klachten vanuit stress, klachten rondom de overgang en meerdere vage klachten komen veelvuldig voor. Daarnaast geef ik, als vrijwilliger, mensen met kanker en hun familieleden vanuit het Vicki Brownhuis in ’s-Hertogenbosch ontspannende massages. Ik ben er van overtuigd dat juist ook ouderen en mensen met dementie veel aan voetreflextherapie kunnen hebben, evenals de omringende mantelzorgers die zichzelf volledig wegcijferen. Daar wil ik me graag voor inzetten.”

Mensen-mens

Wat drijft Natasja in haar werk? “Ik ben van nature een mensen-mens, ik kijk en denk graag mee zodat de ander een nog betere versie van zichzelf ontdekt. Ik vind het geweldig om samen met iemand op te trekken en hem of haar te helpen het juiste pad te vinden en te bewandelen!”

“Het gaat om het samenspel tussen mij en mijn cliënt”

by Taske Voetreflextherapie Koningstraat 82 Rosmalen 06-53269404 info@bytaske.nl www.bytaske.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).