bruisende zaken

Op weg naar een gezond leven

Op weg naar een gezond leven

01-09-2020

Heb je genoeg van die extra kilo’s of wil je gewoon gezonder gaan eten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Schakel dan de hulp in van personal voedingscoach Esther de Vries. Zij helpt je stap voor stap je voedingspatroon en je leefstijl aan te passen.

Esther werkt al jaren als leerkracht in het basisonderwijs. Twee jaar geleden besloot ze het roer om te gooien en ging ze aan de slag als invaljuf zodat ze daarnaast een opleiding tot gewichtsconsulent kon volgen. Na het afronden van de opleiding startte ze in september 2019 met haar praktijk als voedingscoach. “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in voeding en gezondheid”, aldus Esther. “Het is ontzettend leuk om mijn kennis én mijn enthousiasme over te dragen aan anderen.”

Volwassenen én kinderen

Zowel volwassenen als kinderen (4-18 jaar) zijn welkom bij Esther. “We beginnen met een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Dat kan, evenals de vervolgconsulten, plaatsvinden bij mij thuis of in je eigen vertrouwde omgeving. Ik vraag je vervolgens om een voedingsdagboek bij te houden. Op basis daarvan geef ik advies wat je zou kunnen veranderen aan je eetpatroon, wat uiteindelijk resulteert in een concreet plan van aanpak. Het is niet realistisch om alles in één keer om te gooien. Daarom werken we in kleine, behapbare stapjes toe naar het behalen van je doel.”

80-20 regel

“Ik werk volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Ik kies bewust niet voor poeders en shakes, je kunt gewoon producten gebruiken die je in de winkel kunt kopen. Je gaat dus uitdrukkelijk niet op dieet. Het gaat erom dat je jezelf een voedingspatroon aanleert dat je ook op de lange termijn vol kunt houden. Ik hanteer persoonlijk de 80-20 regel: 80% van de tijd eet je gezond en 20% van de tijd mag je zondigen. Gewoon normaal eten dus en af en toe iets lekkers. Je hoeft ook niet per se een heel traject bij mij te volgen, een eenmalig voedingsadvies is eveneens een optie.”

‘Geen dieet, maar nieuwe, blijvende eetgewoontes’

Gerstakker 7, ’s-Hertogenbosch 06-30195778 info@personalvoedingscoach.nl www.personalvoedingscoach.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).