column

De december-periode

De december-periode

01-12-2020

December breekt weer aan, een maand die bol staat van de feestelijke gebeurtenissen. Een gezellige, maar vooral ook drukke periode. Een periode die veel spanning, verwarring en onvoorspelbaarheid met zich mee kan brengen en onrust bij kinderen.

Het begint eind november al; je merkt aan de kinderen dat ze opgelaten zijn omdat Sinterklaas met zijn uitgelaten pieten in het land is. De spanning van je schoen mogen zetten, de spanning of Sint en Piet het huis wel weten te vinden in de nacht en wat er dan in de schoen zal zitten. Zodra de Sint het land heeft verlaten, maken we alweer plaats voor de kerstboom met stralende lichtjes en glinsterende kerstballen.

Omdat deze periode best onrustig is, kan het zijn dat je kind zich anders gedraagt dan normaal:
• Ineens plast je dochter weer in haar broek, terwijl ze al zo lang zindelijk is.
• Je zoon hoeft normaliter zijn kussen maar te raken en hij slaapt al, maar nu ligt hij wakker en roept je steeds...
• Je kinderen zijn zo druk, ze horen je niet eens meer...
• Normaal heeft je zoon de concentratie om een puzzel van twaalf stukjes te maken, nu is hij bij het vijfde stukje al afgehaakt.

Je herkent deze situaties vast wel. De feestmaand zorgt voor veel prikkels. Daardoor kunnen kinderen gemakkelijk het overzicht kwijtraken. Ze weten niet goed wat er wanneer gaat gebeuren. Om deze onrust te voorkomen, is het goed om aan je kind uit te leggen wat er gaat gebeuren, wanneer je kind de schoen mag zetten, waar jullie naartoe gaan en wat je daar gaat doen. Probeer ook zo veel mogelijk vast te houden aan de normale dagindeling en rituelen. Dat brengt herkenning en een gevoel van veiligheid. Maar geniet vooral van deze gezellige tijd samen!

073-5221670 | info@goudvisje.nl | www.goudvisje.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).