Column

Deze maand stellen wij u voor aan De Sprong

Deze maand stellen wij u voor aan De Sprong

01-01-2021

Ons kleurige kleinschalige kindcentrum ligt aan de rand van de Groote Wielen en de Overlaet. Dagopvang, onderwijs en voor- en naschoolse opvang worden op de Sprong gezamenlijk georganiseerd voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

“Wie de sprong waagt, komt altijd verder!” is het motto van kindcentrum de Sprong

Op de Sprong zitten kinderen van 2 leerjaren bij elkaar in de groep. Deze groep heeft één of twee vaste leerkrachten en een eigen lokaal. De lokalen grenzen aan een leerplein waar kinderen met elkaar kunnen spelen en werken. Van elke leeftijdscategorie zijn er drie groepen. Bij de kinderen tot 4 jaar zijn er twee peutergroepen en een babygroep. We zien de Sprong als een gemeenschap waar iedereen elkaar kent, opmerkt en ook ouders een belangrijke rol spelen. De overgang van opvang naar onderwijs en andersom is voor de kinderen laagdrempelig door vertrouwde gezichten en bekende speelplekken.

Dat geldt voor iedereen op de Sprong! Kinderen en medewerkers durven de sprong te wagen omdat zij veiligheid en vertrouwen ervaren om te kunnen groeien. Onze gids bij het begeleiden van al onze kinderen zijn de principes van ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO). Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat het kind het voorbeeld volgt van de volwassene en geleidelijk het vermogen ontwikkelt om taken zonder hulp of ondersteuning uit te voeren. Kinderen ontwikkelen zichzelf niet, maar worden ontwikkeld door de interacties die ze aangaan met andere kinderen en volwassenen.

Wat kan de Sprong u bieden?
• Openingstijden van 7.30 tot 18.30 van maandag t/m vrijdag.
• 5 identieke schooldagen zonder vrije middag.
• Voor- en naschoolse opvang.
• Baby en peuteropvang.
• Peuterarrangement van 2,5 tot 4 jaar.

Nieuwsgierig? Bezoek www.kcdesprong.nl of onze Facebookpagina voor meer informatie.

Spirealaan 8, Rosmalen | www.onskindbureau.nl | info@onskindbureau.nl | 073- 8511155

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).