bruisende zaken

Jij mag er zijn...

Jij mag er zijn...

01-03-2021

Ons Kindbureau biedt dag- en buitenschoolse opvang en peuter-arrangementen. Kinderen van 0 tot 14 jaar kunnen terecht op 8 locaties in Rosmalen, ‘s-Hertogenbosch en Vlijmen. Wij doen er alles aan om expert en autoriteit te zijn in een doorgaande ontwikkellijn van het kind. Daarom werken we nauw samen met onderwijs en ouders. Samen beheersen we de kunst van optimaal opgroeien!

Waar staan wij voor?

Kinderen leren zelf en in de groep van en met elkaar. Ze zijn elkaars ‘eerste pedagoog’. Ze stimuleren en motiveren elkaar in hun ontwikkeling. Als je kind ouder wordt en naar school gaat wordt ‘de groep’ steeds belangrijker. Kinderen willen er graag ‘bij horen’ en passen zich aan de waarden en normen van de groep aan. Een warm groepsklimaat is erg belangrijk in de BSO leeftijd, het geeft je kind veiligheid en houvast.

Leren en denken door te doen

Je kind heeft alles in huis om zichzelf en de wereld te ontdekken. Het uit zijn ervaringen in honderd talen (praten, dansen, zingen, verven, kleien enzovoort). In een uitdagende of uitnodigende leeromgeving worden fantasie, nieuwsgierigheid en verwondering geprikkeld. Denken en leren vindt bij kinderen vooral plaats door te doen. Onze pedagogische medewerkers geven de kinderen alle kansen om te spelen. Ze lokken spel uit door materialen en de inrichting van de groepen af te stemmen op de leeftijd en behoeftes van de kinderen. We maken bijvoorbeeld veel gebruik van ‘open’ spelmateriaal. Dit is materiaal waar vooraf geen doel aan gesteld is. Ze kunnen ermee spelen, onderzoeken en experimenteren.

Kinderen leren door te spelen

Spelen is het harde werken van je kind om zich te ontwikkelen. Door kinderen de ruimte te geven om de (veilige) grenzen en mogelijkheden in hun omgeving te verkennen, leren ze de mogelijkheden van de wereld om zich heen beter kennen. In onze activiteiten gaan wij uit van welbevinden en betrokkenheid van kinderen. Eigen initiatief nemen, eigen keuzes maken en eigen inbreng hebben is belangrijk in het spel. We kijken intensief naar de kinderen en bieden activiteiten aan die aansluiten bij hun behoefte.

www.onskindbureau.nl | info@onskindbureau.nl | 073 85 111 58 | Spirealaan 8, Rosmalen

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).