column

Waarom open einde spel en spelmaterialen?

Waarom open einde spel en spelmaterialen?

01-03-2021

Wellicht heb je wel vaker van de term ‘open einde spel en spelmaterialen’ gehoord, maar wat is dat nou eigenlijk en waarom is het goed voor je kind om hiermee in aanraking te komen?

De naam zegt het eigenlijk al: het materiaal of speelgoed biedt eindeloze mogelijkheden; het prikkelt de fantasie en creativiteit van jouw kind, zonder een vooraf bepaald doel, zonder regels, niks is goed of fout. Kinderen verzinnen het echt zelf: de ene keer is de stok het paard en de volgende keer een toverstaf of hockeystick.

Natuurlijke en losse materialen zijn ideaal voor dit spel. Losse materialen kunnen kinderen op oneindig veel manieren gebruiken en combineren, denk aan: takken, stenen, bladeren, lintjes, schelpen, buizen, watten, spiegels en stoffen. Afgestemd op de leeftijd uiteraard. De mogelijkheden zijn eindeloos: je kunt het ergens instoppen of ophangen, van vorm laten veranderen, et cetera. Natuurlijk materiaal combineer je uitstekend met kosteloos materiaal zoals dozen, bakjes, of ongevormde materialen zoals klei, scheerschuim of zand. Jij kunt zelf vast nog legio materialen bedenken. Laat je fantasie de vrije loop.

Naast de materialen die thuis of in je omgeving beschikbaar zijn, is er ook speelgoed verkrijgbaar dat speciaal ontwikkeld is voor het open einde spel. Een van mijn favorieten is de Wobbel. Je kunt hem gebruiken als balanceerbord, maar ook als brug, viaduct of glijbaan. Met de houten blokken van Kapla bouw je oneindig veel dingen: maak een poppenhuis, dierenverblijf of de dieren zelf.

Wij laten ons inspireren en adviseren door Jutter & Co, gespecialiseerd in speel- en verzorgingsmiddelen van baby tot schoolkind. Kijk voor de mogelijkheden gerust eens rond op www.jutter.co.

073-5221670 | info@goudvisje.nl | www.goudvisje.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).