column

Weerbaarheid

Weerbaarheid

01-04-2021

Als ouder doe je je best om je kind gelukkig te maken en zelfvertrouwen te geven. Je wilt dat je kind sterk en stevig in het leven staat. Kinderen maken toffe dingen mee, op de opvang, op school of bij de sportclub. Mooie vriendschappen ontstaan. Maar hoe ga je om met de situaties die niet fijn zijn? Durft jouw kind voor zichzelf op te komen, zijn mening te uiten of om hulp te vragen?

Voor jonge kinderen is het nog best moeilijk om op minder leuke situaties te reageren of om voor zichzelf te kiezen in plaats van een ander voor te laten gaan. Zij mogen nog leren hoe ze het beste voor zichzelf kunnen opkomen met respect voor de mening van anderen.

Wanneer ben je weerbaar? Als je op sociaal, motorisch en emotioneel gebied voor jezelf op kunt komen, weet waar je grenzen liggen en deze kunt aangeven en bewaken! Dan ben je weerbaar. Een goed zelfbeeld en zelfvertrouwen dragen positief bij aan je weerbaarheid.

Hoe maak je je kind weerbaarder?


• Laat je kind veel zelf doen, daarmee stimuleer je zelfstandigheid en dat geeft meer zelfvertrouwen;
• Geef regelmatig een compliment voor wat je kind doet; prijs niet alleen de prestatie;
• Laat je kind zijn eigen mening vormen door te vragen wat hij of zij ergens van vindt;
• Laat je kind, samen met jou, oplossingen bedenken en oefenen met situaties waarin hij of zij niet goed wist hoe te reageren;
• Leer je kind gevoelens te herkennen en erkennen en uit te spreken.

Ook hoe je kind overkomt op anderen, zijn uitstraling en houding, helpen mee bij het weerbaar maken. Je kunt hiervoor allerlei oefeningen doen. Je kunt ook kiezen voor een weerbaarheidstraining die bij jou én bij je kind past.

073-5221670 | info@goudvisje.nl | www.goudvisje.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).