Adverteren werkt!

Column

Zó voorkom je troosteten en eten uit verveling

Zó voorkom je troosteten en eten uit verveling

01-05-2021

Veel mensen werken thuis, bewegen een stuk minder, eten ongezonder en snacken meer dan dat ze eerst deden. Vaak uit verveling of als troost omdat je niet lekker in je vel zit. Dít kun je doen om te voorkomen dat je gaat eten uit troost of uit verveling.

Wie wil dat nou niet?

• Vaak eet je extra dingen, zonder dat je er heel erg van bewust bent. Schrijf eens een paar dagen op wat je allemaal eet en drinkt. Dat zorgt voor een stuk bewustwording.

• Als je leert opmerken dat je eet omdat je jezelf wilt troosten, probeer dan niet direct toe te geven aan een snackaanval. De drang naar iets lekkers zakt meestal na 20 minuten.

• Vaak eet je sneller uit verveling of emotie als er iets lekkers in het zicht ligt. Zet de fruitschaal en snackgroente dus in het zicht.

• Drink voldoende op een dag (1,5 tot 2 liter). Voldoende vocht in je lichaam geeft namelijk minder snel een hongerprikkel.

• Als je meer beweegt, dan heb je minder tijd om te snacken en je aandacht voor eten kan afnemen.

“Als personal voedingscoach coach ik mensen die op zoek zijn naar een gezonder eetpatroon of graag een paar kilo willen afvallen. De weegschaal is een bijzaak. Het gaat erom dat mensen meer energie krijgen en lekkerder in hun vel zitten. De kilo’s volgen dan vaak vanzelf.”

Bel me eens voor een gratis telefonisch intakegesprek. De vervolgconsulten kunnen bij mij thuis plaatsvinden, in jouw eigen vertrouwde omgeving of online.

Gerstakker 7, ’s-Hertogenbosch 06-30195778 info@personalvoedingscoach.nl www.personalvoedingscoach.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).