Adverteren werkt!

column

Buitenspelen

Buitenspelen

01-06-2021

Mooi weer is voldoende reden om lekker buiten te zijn; om met je kind(eren) de natuur in te trekken. Dat buiten spelen belangrijk is voor kinderen dat weten we en ook dat frisse lucht gezond is voor iedereen, niet alleen met mooi weer. Kortom, genoeg pluspunten om naar buiten te gaan.

Stampen in de plassen, soep maken van modder en in bomen klimmen; het is allemaal goed voor de ontwikkeling van je kind.

Bij buitenspelen denk je gelijk aan rennen, springen en klimmen. Dit zijn allemaal mijlpalen in de motorische ontwikkeling. Beweging is een goede uitlaatklep. Als je in beweging bent moeten je twee hersenhelften samenwerken; die samenwerking zorgt voor rust en goede concentratie.

De natuur biedt oneindig veel mogelijkheden voor spelontwikkeling en prikkelt de fantasie bij kinderen. Een tak kan een pijl en boog zijn, maar even later ook een toverstaf. Elke dag ziet het er buiten anders uit; geen dag is hetzelfde en dat maakt dat kinderen steeds opnieuw geprikkeld worden. Bijvoorbeeld door het weer: vandaag schijnt de zon, het kan regenen maar als het weer omslaat kan het ook gaan stormen. Elke weersomstandigheid levert iets moois en leerzaams op. Wat kan je doen als het waait? Wat gebeurt er als het regent? Hoor jij het tikken op de paraplu?

Betrap jij jezelf er ook op dat zodra het begint te druppelen je alles inpakt en naar binnen gaat? Kinderen vinden de regen fantastisch om in te spelen! Regenjas aan en gaan.

073-5221670 | info@goudvisje.nl | www.goudvisje.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).