Adverteren werkt!

column

Vakantie!

Vakantie!

01-07-2021

Na een jaar lang hard werken of naar school gaan, willen we er even helemaal uit. Kinderen zijn aan het einde van het schooljaar echt toe aan vakantie. We zijn toe aan quality-time met het gezin.

 

In de vakantie is er vaak een andere structuur: later naar bed, elke dag ijsjes eten en lekker uitslapen. Het vakantieritme is heerlijk, maar als het einde van de vakantie in zicht komt is het ook fijn om het ‘normale’ ritme weer op te pakken. Vooral als kinderen ook weer naar de kinderopvang of naar school gaan.

Hoe kom je het beste terug in het ritme? Wij geven je een aantal tips die je kunnen helpen.


• Opnieuw structuur aanbrengen in de dag.
Zet je wekker weer. Doordat je vroeger uit de veren bent, ben je ’s avonds eerder moe en kun je lekker op tijd naar bed.

• Pas de gebruikelijke rituelen weer toe.
Het ochtendritueel: opstaan, aankleden, eten, tandenpoetsen. Maar zeker zo belangrijk is het avondritueel. Dagelijkse dingen die kinderen duidelijkheid verschaffen. Na het avondeten even een rustmoment pakken en vervolgens douchen, tandenpoetsen, lezen, onderstoppen en gaan slapen. Ieder ritueel is goed natuurlijk.

• Terug naar het normale eetpatroon
Structuur en ritme zit hem ook in het eetpatroon. In de vakantie eet je vaak wat later en extra lekkere dingen. Na de vakantie pak je de vaste momenten en maaltijden weer op en zo kom je weer terug in het ritme. Het is goed om de gezonde eetgewoontes weer op te pakken; zo krijg je weer voldoende vitamines en mineralen binnen.

Naast het terugbrengen van structuur en ritme is het goed om de vaste regels, die in de vakantie wat losser waren, weer te verduidelijken. Regels over spelen, schermtijd, bedtijd en maaltijden. Neem er de tijd voor en doe het de eerste weken na de vakantie rustig aan! Zo blijf je nog een beetje in de vakantiemodus.
 

 

073-5221670 | info@goudvisje.nl | www.goudvisje.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).