Adverteren werkt!

column

Samen opruimen

Samen opruimen

01-08-2021

Wist je dat opruimen heel leerzaam is?

Opruimen vergt veel van je cognitieve vaardigheden, met name van het sorteren. Je kunt op kleur sorteren, maar ook op soort materiaal. Wat hoort bij elkaar? De houten blokken bij de houten blokken en alle groene spullen bij elkaar in een doos. Opruimen draagt bij aan de ontwikkeling van de motorische vaardigheden: bukken, grijpen, lopen, kruipen, ontwijken en loslaten.

Opruimen kun je leren. Kinderen imiteren! Jij doet het voor en je kind zal het al gauw gaan nadoen en je dus gaan helpen. Wat ook helpt is samen een opruimlied zingen. Op onze YouTube pagina ‘t Goudvisje bij je thuis’ kun je luisteren naar het opruimlied van onze Pedagogisch Muziekspecialist, Brechtje. Ze zingt over wat er opgeruimd moet worden. Dat geeft kinderen duidelijkheid. Je ruimt op wat je zingt. In het lied geeft Brechtje korte opdrachten die makkelijk te begrijpen zijn.

Breng structuur aan in de opruimmomenten: kies vaste momenten of tijdstippen.

Bijvoorbeeld voordat je iets nieuws pakt of voordat je naar buiten of aan tafel gaat, ruim je steeds datgene waar je mee aan het spelen bent eerst op. Kinderen leren dat ritme herkennen, waardoor het automatisme wordt.

073-5221670 | info@goudvisje.nl | www.goudvisje.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).