column

BRand jij ook een kaarsje op 12 december?

BRand jij ook een kaarsje op 12 december?

01-12-2021

Op Wereldlichtjesdag (jaarlijks op de 2e zondag in december) steken mensen overal ter wereld om 19.00 kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Door de verschillende tijdzones ontstaat hierdoor een golf van licht. Op deze manier wordt de wereld letterlijk even een beetje lichter voor mensen die een kind hebben verloren.

Rituelen Iemand verliezen kan leiden tot diepe rouw met uiteenlopende, intense gevoelens. Rituelen, zoals een kaarsje branden, kunnen helpend zijn in het rouwproces. Bijvoorbeeld bij het uiten van je emoties of het integreren van het verlies in je leven. Juist in de maand december kan het fijn zijn om hier aandacht voor te hebben. De feestdagen staan bij veel mensen in het teken van samenzijn. Mogelijk dat je verdriet en het gemis van je dierbare(n) hierdoor extra voelbaar worden. Door ruimte te geven aan je verlies, maak je vaak ook weer plek voor het leven.

Zoek je hulp bij het omgaan met een verlies? Neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Marjon Huijbregts – de Koning Vonkenwaard 7, Den Bosch | 06-24789689 www.praktijkziz.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).