bruisende zaken

Avontuurlijk en afwisselend Noord-Europa!

Avontuurlijk en afwisselend Noord-Europa!

01-04-2022

De landen in het noorden van Europa worden steeds populairder, zowel in de zomer als in de winter. Lange kustlijnen, lieflijke vissersdorpjes, idyllische houten huisjes, maar ook ruigere landschappen, fjorden, gletsjers, uitgestrekte hoogvlaktes, leuke steden of een onvergetelijk winteravontuur.

Denemarken Vanuit onze regio ben je in een kleine zes uur al in het zuiden van Denemarken. Het land leent zich uitstekend voor een korte vakantie, maar zeker ook voor een langere rondreis of een stedentrip. Ontdek de prachtige brede stranden, vele kastelen, schitterende krijtsteenrotsen, Legoland of bruisend Kopenhagen.

Noorwegen Sinds dit jaar is het mogelijk om met een overtocht vanuit de Eemshaven in Groningen naar Kristiansand in Zuid Noorwegen te gaan, waardoor het land nog makkelijker bereikbaar wordt. Het land heeft veel te bieden: indrukwekkende fjorden die je per cruise of dagtocht kunt ontdekken, uitgestrekte hoogvlaktes, schitterende uitzichtpunten, lieflijke vissersdorpjes, fijne stranden, gletsjers, watervallen, ongerepte natuur en leuke steden. Hoe noordelijker je komt, hoe ruiger het landschap wordt.

Zweden Denk je aan Zweden, dan denk je vaak aan de typische rode houten huisjes en de vele meren. Deze vind je vooral in het midden van het land. Het zuiden is wat lieflijker en vlakker, met leuke kustplaatsjes en mooie natuurgebieden, het noorden is het ruigste gedeelte van het land. Zweden is een heerlijke outdoorbestemming voor zowel jong als oud, maar vergeet vooral ook de gezellige hoofdstad Stockholm niet tijdens je reis. Deze stad is gebouwd op veertien eilandjes die horen bij een archipel van circa 24.000 eilandjes langs de scherenkust in het oosten van het land.

Finland Het land van de duizend meren, zo wordt het genoemd. In werkelijkheid telt het land het zelfs 168.000 meren. Ook hier vind je schitterende natuur, rendieren, elanden, nationale parken, lieflijke plaatsjes en een gezellige hoofdstad. In de winter is vooral het noorden van het land, Fins Lapland, erg populair vanwege de ultieme wintersafari’s die daar aangeboden worden.

IJsland Op slechts drie uur vliegen vanaf Amsterdam kom je in een totaal andere wereld terecht. Het vulkanische, dunbevolkte IJsland heeft een landschap dat vaak buitenaards aandoet. Op de uitgestrekte lavavelden waan je je soms op de maan. Daarnaast kun je genieten van schitterende watervallen, een ruig en verlaten binnenland (slechts zes weken per jaar bereikbaar), geothermische velden, gletsjertochten, natuurbaden, zwarte stranden in het zuiden, walvisexcursies en leuke plaatsjes.

Noorderlicht / midzomernacht Tussen september en april kun je in IJsland, Noorwegen, Zweden en Finland genieten van het natuurfenomeen het Noorderlicht. De dagen zijn in deze periode van het jaar relatief kort. Zeker in de wintermaanden is er slechts een aantal uur daglicht. In de zomermaanden is het juist extra lang licht, met als langste dag 21 juni. Hoe noordelijker je komt, hoe langer de dagen zijn. In het uiterste noorden van Noorwegen, Zweden en Finland wordt het helemaal niet donker in de zomermaanden en helemaal niet licht in de wintermaanden.

Ester van den Bogaert houdt van reizen en heeft al verschillende functies binnen de reisbranche gehad, onder andere bij een touroperator en een luchtvaartmaatschappij. Sinds enkele jaren is ze actief als persoonlijk reisadviseur en helpt ze mensen om hun droomreis werkelijkheid te laten worden.

Voordelen om via mij te boeken: • Je krijgt snel antwoord • Je hebt één vast aanspreekpunt • Persoonlijke service • Personal Touch Travel is aangesloten bij ANVR/SGR/ Calamiteitenfonds

Eigenaar: Anita van Londen | Jafemy Hairstudio | Markerkant 1201-14 , Almere | 06-27243209 | www.jafemyhairstudio.nl Ester van den Bogaert 06-13302640 ester.vandenbogaert@personaltouchtravel.nl www.personaltouchtravel.nl/ester-van-den-bogaert

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).