column

Wat als… je kan stoppen met piekeren?

Wat als… je kan stoppen met piekeren?

01-09-2022

Een jonge vrouw (26) komt bij me. Ze wil graag minder aan zichzelf twijfelen en haar negatieve gedachten leren loslaten. Veel van haar gedachten beginnen met ‘wat als…’: Wat als ik dat project niet op tijd af krijg? Wat als anderen mijn nieuwe kleren raar vinden? Wat als mijn Whatsapp-berichtje verkeerd overkomt?

Dergelijke gedachten zijn vaak het begin van een reeks denkbeelden, waarbij ze invult wat anderen over haar denken en wat er allemaal mis kan gaan. Haar conclusies zijn nooit positief: anderen vinden haar onaardig en niets lukt. Achteraf valt het vaak mee. Dat weet ze ook wel, maar toch dringen de gedachten zich aan haar op. Ze wordt er gespannen en onzeker van.

Piekerrotonde Door de coaching wordt ze zich bewust van de vicieuze cirkel, waar ze met haar gedachten in blijft ronddraaien. Ze oefent met het doorbreken daarvan en realistischer omgaan met haar eigen gedachten. Ook leert ze om met meer compassie naar zichzelf te kijken en te denken in oplossingen. Hierdoor is ze meer in balans.

Wil je ook hulp om grip te krijgen op je gedachten en gevoelens? Neem dan contact met me op om te bespreken wat Praktijk ZiZ voor je kan betekenen.

Marjon Huijbregts – de Koning | marjon@praktijkziz.nl Vonkenwaard 7, Den Bosch | 06-24789689 www.praktijkziz.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).