column

Het belang van omega  vetzuren voor sporters!  PowerWalking Club Rosmalen

Het belang van omega vetzuren voor sporters! PowerWalking Club Rosmalen

01-09-2022

Wil je de concurrentie een stapje voorblijven? Dan zijn de omega’s een must! Immers essentiële vetzuren zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van je lichaam. Niet alleen als je intensief sport, ook voor kinderen waarvan de hersenen zich nog ontwikkelen zijn omega’s een must!

Wat betreft het sporten heeft het de volgende voordelen: 1. Spieren 2. Uithoudingsvermogen 3. Herstel 4. Vetpercentage 5. Zuurstof In je lichaam worden omega’s gebruikt om de beschermende lipiden-laag op te bouwen die aan de buitenkant van je cellen zit. Het resultaat is dat je stofwisseling versnelt en de cellen gevoeliger worden voor insuline. Omega’s bevorderen ook de bloedtoevoer naar je spieren. Het vergroot de communicatie tussen cellen. Het vermindert ontsteking en spierpijn na inspanningen, zodat je zo vaak je wilt op je best kunt presteren.

Dit zijn de voordelen van het nemen van omega vetzuren.

1. SPIEREN Wanneer de insulinegevoeligheid toeneemt, kun je er vanuit gaan dat je ook de eiwitaanmaak in je spieren zult verbeteren, omdat insuline de opname door je spieren van voedingsstoffen, hormonen en andere chemische stoffen regelt. Alleen al door 10 ml per dag in te nemen, kan de eiwitaanmaak met 30% toenemen. Het resultaat: meer spiergroei, minder spierpijn en een beter herstel na een zware training.

2. UITHOUDINGSVERMOGEN Omdat vetzuren opgenomen worden in de celmembranen vergroot het de geleiding van zenuwimpulsen, de communicatie tussen je hersenen en spieren gaat sneller. Bovendien verbetert het de beweeglijkheid van calciumionen, belangrijk voor het aanspannen van je spieren. Samen zorgt dit ervoor dat je langer door kunt gaan met trainen.

3. SNELLER HERSTEL Vetzuren verlagen het cortisol gehalte, maar het kan ook mentale stress en depressiviteit verminderen die ontstaan na een lang en intensief seizoen.

4. LAGER VETPERCENTAGE Doordat het de gevoeligheid van je cellen voor insuline vergroot is het gemakkelijker voor je cellen om suiker uit je bloed op te nemen en te verbranden voor meer energie. Daarnaast bevorderen vetzuren thermogenese of wel het verbranden van calorieën. Daarom word je niet dik van ‘gezonde’ vetten, maar helpen ze je juist om slank te blijven.

5. BETERE ZUURSTOFOVERDRACHT Omega vetzuren verbeteren de bloedtoevoer naar je spieren, ook wanneer je traint. Hierdoor lijkt het allemaal voor je gevoel makkelijker te gaan. Ook bevorderen de vetzuren een sneller herstel tussen sprintjes op vol vermogen of bij een workout met zware gewichten.

Met de juiste voeding, je lichamelijke gezondheid optimaliseren.

Voeding is niets anders dan informatie voor je cellen en genen. Na iedere maaltijd past jouw lichaam zich aan op basis van de voeding die het krijgt aangeboden. Voeding kan afbreken of opbouwen, ondersteunen of irriteren.

Wil je met de juiste balans in je voeding, je lichamelijke gezondheid optimaliseren? Ik geef je allerlei tips, om een gezond leven lekker te maken.

Praktijk voor Orthomoleculaire Voeding & Bioresonantie Bruggen 8-A, Rosmalen | 06-46114345 info@stronghealthrosmalen.nl www.stronghealthrosmalen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).