bruisende zaken

Met zorg en aandacht  scheiden

Met zorg en aandacht scheiden

01-10-2022

Een scheiding is nooit leuk. Maar door je scheiding zo goed mogelijk te regelen, kun je ervoor zorgen dat je ook daarna nog op goede voet met elkaar verder kunt. “Ontzettend belangrijk”, aldus scheidingsbemiddelaar Petra Keller. “Helemaal als er kinderen in het spel zijn. Ik begeleid jullie dan ook tijdens het gehele proces zodat jullie de keuzes maken die het beste passen bij jullie situatie.”

Petra is inmiddels alweer enkele jaren werkzaam als scheidingsbemiddelaar, sinds dit jaar onder de vertrouwde ‘paraplu’ van Zorgzaam Scheiden.

“Ik werk als scheidingsbemiddelaar in de regio Den Bosch en Veghel en kan daarbij terugvallen op het uitgebreide netwerk van Zorgzaam Scheiden waardoor ik de mensen tegenwoordig nóg beter kan helpen.”

De kinderstem

atuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf je scheiding te regelen. “Maar ik zou het niemand aanraden”, vervolgt Petra. “Er moet immers zoveel geregeld worden en het is een hele uitdaging om voor alle partijen de juiste beslissingen te nemen als je volop in je emoties zit. Ik kan ervoor zorgen dat alle afspraken en de consequenties daarvan helder zijn om de scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen.” Daarbij staat het belang van eventuele kinderen voor Petra altijd voorop. “Daarom beginnen we – na een eerste kennismakingsgesprek om te zien of er een klik is – ook altijd met het opstellen van een ouderschapsplan waarbij ik ook de kinderstem ontzettend belangrijk vind, aangezien jullie scheiding ook op hun leven een enorme impact heeft. Helemaal in het geval van kinderen met bijvoorbeeld ADHD, autisme of PTSS, die krijgen dan ook de aandacht en begeleiding die bij hen past. Daarna volgen zaken als financiën en de woning waarvoor ik samenwerk met een financieel specialist.” Scheiden, het is dus nooit leuk, maar als je het met zorg en aandacht regelt, kun je er volgens Petra samen alsnog het beste van maken. “Dat is niet alleen fijn voor de toekomst, maar ook voor je rouwproces nu.”

Zorgzaam Scheiden - Regio Den Bosch / Veghel 06-21326521 • Eigenaar: Petra Keller www.zorgzaamscheiden.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).