column

Gewoon goed is ook goed genoeg!

Gewoon goed is ook goed genoeg!

01-11-2022

Een vrouw (29 jaar) vertelt tijdens de intake dat ze hoge eisen aan zichzelf stelt. Haar werk lijkt nooit af en ze heeft moeite met ontspannen. Ook voor haar omgeving legt ze de lat hoog. Ze vindt het vervelend als werkzaamheden of klusjes niet op haar manier worden uitgevoerd. Eigenlijk wil ze helemaal niet zo veeleisend en kritisch zijn. Daarom wil ze graag leren loslaten.

Herken je dat? Je wilt het altijd goed doen. Wanneer je een foutje maakt, voel je je naar. Door je grote verantwoordelijkheidsgevoel heb je graag de touwtjes in handen. Van kritiek raak je gestrest. Sommige zaken stel je onnodig lang uit. Of je blijft juist maar doorwerken aan iets, omdat het altijd beter kan. Maar eigenlijk wil je ook wel kunnen denken dat ‘goed ook goed genoeg is’

Leren loslaten

Door de coaching ziet de vrouw in wat haar belemmert om los te laten. Ze wil niet falen en is bang om de controle te verliezen. Ze leert om met meer compassie naar zichzelf te kijken en bewuster keuzes te maken. Hierdoor is ze meer in balans.

Wil je ook dichter bij jezelf leren blijven? Neem dan contact met me op om te bespreken wat Praktijk ZiZ voor je kan betekenen.

Een kennismakings- gesprek is gratis en vrijblijvend

Marjon Huijbregts – de Koning | marjon@praktijkziz.nl Vonkenwaard 7, Den Bosch | 06-24789689 www.praktijkziz.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).