Column

Hoe het beste te communiceren als gescheiden ouder?

Hoe het beste te communiceren als gescheiden ouder?

01-11-2022

Communicatie met je ex-partner kan een uitdaging zijn. Jullie kunnen een andere visie op het leven hebben of simpelweg niet op een lijn zitten over bepaalde onderwerpen. Door afscheid van elkaar te nemen kan dit opgelost worden, maar als er kinderen zijn, blijf je als ouders met elkaar verbonden.

Je rol als partner stopt, maar je rol als ouder gaat door. Omdat jullie voor de kinderen samen door moeten, is het belangrijk dat er gecommuniceerd kan worden op ouderniveau. Het is daarbij van belang om goede (schriftelijke) afspraken te maken.

Sinds 2009 is het voor ouders die gaan scheiden verplicht om een ouderschapsplan te maken. Hierin moeten tenminste afspraken opgenomen worden met betrekking tot de verdeling van de zorgtaken, de kosten van de kinderen en de wijze waarop ouders elkaar informeren over de kinderen. Het staat ouders vrij om ook andere afspraken hierin op te nemen.

Een goed ouderschapsplan kan helpen om de communicatie beter te laten lopen. Met heldere afspraken weten jullie als ouders waar jullie aan toe zijn, maar ook jullie kinderen.

Mocht je hulp nodig hebben bij het opstellen van een ouderschapsplan of een hernieuwd ouderschapsplan willen maken, dan kunnen wij jou daarin helpen en adviseren.

Ook voor andere familierechtelijke kwesties kun je altijd contact met ons opnemen.

Maria & Sevgi Familierecht Kasteleinenkampweg 11-C, Den Bosch | 073-2055111 info@mariaensevgi.nl | mariaensevgi.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).