bruisende zaken

Heel je hart...

Heel je hart...

01-12-2022

Vroeg of laat krijgt iedereen krijgt te maken met verlies. Als een dierbare overlijdt, kan de impact daarvan op je leven groot zijn. Ook andere verlieservaringen kunnen aangrijpend zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van een relatie (scheiding), werk (ontslag of pensioen) of gezondheid (ziekte of beperking). Een groot verlies is in het begin soms niet bevatten. Het besef dringt dan vaak later pas echt tot je door. Je wordt geconfronteerd met allerlei gedachten en gevoelens. Soms kun je het idee krijgen dat je wordt overspoeld door emoties.

Kintsugi is de Japanse kunst om scherven van aardewerk met goud te lijmen

Afscheid nemen van wat je hebt verloren en je leven oppakken kan een enorme opgave zijn. Je leven is veranderd en je wordt gedwongen om je aan te passen aan een nieuwe situatie. Sommige mensen ervaren een leven ‘voor’ en ‘na’ het verlies. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Het is een persoonlijk proces en er is geen handleiding voor.

Met het Kintsugi Hartritueel geef je aandacht aan verliezen en gebeurtenissen die je in je hart hebben geraakt. Het keramieken hart staat symbool voor je eigen hart. Je gaat je verbinden met het hart, om het daarna te breken of openen op een manier die bij jou past. Vervolgens sta je stil bij de scherven, door ze te benoemen en omarmen. Wanneer je er klaar voor bent, ga je aan de slag met het helen van je hart door de scherven te lijmen met goudlijm. Op deze manier verweef je je verliezen op een bijzondere manier in je hart en in je leven. Je littekens mogen gezien worden en horen bij jou.

Voor meer info zie www.praktijkziz.nl/workshops

Marjon Huijbregts – de Koning Vonkenwaard 7, Den Bosch 06-24789689 www.praktijkziz.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).