01-01-2023
Een van de belangrijke bouwstoffen in onze voeding zijn vetten. Vet bestaat uit verzadigde en onverzadigde vetzuren, en door deze een belangrijk onderdeel van onder andere celmembranen en hormonen.
Essentiële vetzuren zijn vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken en waarvan het dus essentieel is dat we deze via onze voeding binnenkrijgen. Niet-essentiële vetzuren daarentegen kunnen in ons lichaam zelf worden aangemaakt.
Bij een tekort aan omega-3 kan een overmaat aan omega-6 juist gezondheidsproblemen veroorzaken. De beste omega-6:3 balans is een verhouding van maximaal 3:1. Helaas blijkt uit onderzoek dat bij de meeste West-Europeanen deze verhouding bij lange na niet meer gehaald wordt. Soms zien we wel een verhouding van 15:1 of hoger.
Om erachter te komen hoe het gesteld is met de vetzuren en de onderlinge verhoudingen in uw lichaam, kan een simpele bloedtest gedaan worden. Voor de analyse worden twee druppels bloed door middel van een vingerprik afgenomen.
Benieuwd geworden naar uw vetzurenprofiel, of wenst u meer uitleg hierover? Neem dan gerust contact met mij op en ik vertel je er geheel vrijblijvend meer over.
Praktijk voor Orthomoleculaire Voeding & Bioresonantie Bruggen 8-A, Rosmalen | 06-46114345 info@stronghealthrosmalen.nl www.stronghealthrosmalen.nl
Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.
Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).