column

Essentiële en  niet-essentiële vetzuren

Essentiële en niet-essentiële vetzuren

01-01-2023

Een van de belangrijke bouwstoffen in onze voeding zijn vetten. Vet bestaat uit verzadigde en onverzadigde vetzuren, en door deze een belangrijk onderdeel van onder andere celmembranen en hormonen.

In de praktijk maken we onderscheid tussen essentiële en niet-essentiële vetzuren

Essentiële vetzuren zijn vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken en waarvan het dus essentieel is dat we deze via onze voeding binnenkrijgen. Niet-essentiële vetzuren daarentegen kunnen in ons lichaam zelf worden aangemaakt.

Hierbij is de verhouding tussen omega-3 en omega-6 van belang

Bij een tekort aan omega-3 kan een overmaat aan omega-6 juist gezondheidsproblemen veroorzaken. De beste omega-6:3 balans is een verhouding van maximaal 3:1. Helaas blijkt uit onderzoek dat bij de meeste West-Europeanen deze verhouding bij lange na niet meer gehaald wordt. Soms zien we wel een verhouding van 15:1 of hoger.

Vetzuren analyseren

Om erachter te komen hoe het gesteld is met de vetzuren en de onderlinge verhoudingen in uw lichaam, kan een simpele bloedtest gedaan worden. Voor de analyse worden twee druppels bloed door middel van een vingerprik afgenomen.

Benieuwd geworden naar uw vetzurenprofiel, of wenst u meer uitleg hierover? Neem dan gerust contact met mij op en ik vertel je er geheel vrijblijvend meer over.

Praktijk voor Orthomoleculaire Voeding & Bioresonantie Bruggen 8-A, Rosmalen | 06-46114345 info@stronghealthrosmalen.nl www.stronghealthrosmalen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).