Opvallen? Adverteer in Bruist

Column

Je darm is je emotionele brein

Je darm is je emotionele brein

01-03-2023

Onze patronen en gedragingen komen voort uit onze ervaringen die zich met emoties in ons emotionele brein verzamelen. Dat is onze darm, onze tweede hersenen.

Je kunt van heel veel oude emoties afkomen door te beginnen met hoge darmspoelingen. Ik leg je dit uit aan de hand van een casus van een patiënt die recentelijk bij mij is geweest.

Een jonge vrouw van 35 komt bij mij in de praktijk.

Ze kampt met endometriose. Dit zijn verklevingen onder andere rond de baarmoeder en dit levert enorme pijnen op en menstruatieklachten. Als je gaat kijken welke emotie hier een waarschijnlijke oorzaak van kan zijn, dan is dat twijfel. Twijfel over wie je bent, je bestaansrecht. Deze jonge vrouw beaamde dit. Ze is jarenlang gepest op de basisschool en middel-bare school. Thuis was het gelukkig heel harmonieus. Daarnaast is ze twee keer aangerand, op 12-jarige leeftijd en 21-jarige leeftijd. Je kunt je voorstellen dat ze door al haar ervaringen veel emoties vasthoudt. Dat doen we allemaal. Daar zijn we mens voor. Nu gaat het erom hoe je ermee omgaat.

Tijdens de behandeling laat ze heel veel grote, oude stukken los. Gepaard met veel emoties terwijl ze dit alles vertelt. Ze voelt zich nadien opgelucht, bevrijd en lichter. Ook emotioneel sterker en door ons contact, zo vertelde ze, geliefd. We geven elkaar een knuffel en ze rijdt naar huis.

We gaan een vervolgtraject in, dus ik weet nog niet hoe het afloopt.

Het is niet zo dat een hoge darmspoeling een wondermiddel is, het is een begin van iets heel moois. Het loslaten van alle oude shit, letterlijk en figuurlijk. De endometriose zal niet verdwijnen, maar de pijnen kunnen wel verlicht worden of zelfs helemaal afnemen. Hier is ook een boek over geschreven door Stephanie van der Hulst. Over welk voedingspatroon je het beste kunt toepassen bij onder andere endometriose. Met deze casus wil ik aangeven dat als je nieuwe voornemens hebt, je deze kunt verwezenlijken door je patronen te doorbreken. Laat dan de hoge darmspoelingen het begin zijn van jouw proces. Ik ondersteun je graag.

Om een vrijblijvend kennismakings-gesprek in te plannen kun je me telefonisch bereiken of een afspraak inplannen via mijn website coloninbalance.com.

Kitty Wolf is al 17,5 jaar darmexpert.

Zij is de grondlegger van het combineren van darmspoelingen met emoties. Zij wilde iets betekenen voor de mensen op gezondheidsvlak. Na het volgen van de Mastery University van Anthony Robbins en de opleiding tot darmtherapeut is zij begonnen met haar eigen praktijk. Al 17,5 jaar heeft zij een bloeiende praktijk en leidt zij het merendeel van de darmtherapeuten in Nederland en Europa op.

Zandstraat 13 5391 AL Nuland 06 - 52 06 36 42 www.coloninbalance.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).