column

Léren voor wiskunde?

Léren voor wiskunde?

01-03-2019

Ook voor wiskunde kun je leren. Zó pak je dat aan.

1. Lees de theorie van elke paragraaf en schrijf de ‘stappen’ mee op papier. Op deze manier zet je de volgorde anders in je hoofd dan wanneer je deze alleen leest.

2. Maak de A-opgaven die bij dit stukje uitleg horen en kijk ze na. A = Afsluitend niveau. Wanneer je deze opgave kunt maken, beheers je het niveau.

3. Maak de diagnostische toets en kijk deze na. Wat gaat goed en wat vind je nog lastig? Herhaal die paragrafen waar je (veel) fouten hebt gemaakt.

4. Maak de gemengde opgaven van het hoofdstuk: hierin staan de meeste opgaven – net als op het PW – door elkaar. Kijk ze na.

5. Vind je het nog lastig of had je de diagnostische toets al in de klas gemaakt? Oefen dan verder met de extra opgaven achterin het boek.

Extra uitleg en tips!
• Nakijken? Via Magister heeft je docent je toegang gegeven tot digitale leermiddelen. Hierin staan de boeken en correctiemodellen. Niet? Vraag er dan om! Check bij de correctie wát je nog moeilijk vindt en herhaal deze theorie en opgaven.
• We gaan ervan uit dat je tijdens de lessen de meeste oefeningen zelf hebt gemaakt en nagekeken, zodat je over de basiskennis beschikt.
• Maak een planning voor een 3-4 dagen, inclusief een reservedag! Deze 5 stappen zijn te veel voor ‘de avond ervoor’.

Voor meer tips en studievaardigheden kunt u contact opnemen met StudieJunk, info@studiejunk.nl of 06-10990020

www.studiejunk.nl | 06-10990020 | info@studiejunk.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).