column

Help! Mijn kind slaapt slecht

Help! Mijn kind slaapt slecht

01-03-2019

Zie jij als een berg op tegen de dag die voor je ligt? Denk je bij het opstaan al aan het moment dat je weer naar bed kunt? Verlang jij ook zo naar het moment dat je kind een nacht doorslaapt?

Eén op de drie kinderen onder de vijf jaar, kampt met problemen rondom inslapen, doorslapen en naar bed gaan. Voor veel ouders een herkenbare situatie. Er zijn niet alleen veel meningen over de rituelen en de aanpak betreft het slapen van je kind er wordt helaas ook veel over geoordeeld. Van laten (uit)huilen tot co-sleeping, maar het volgen van je gevoel en goed kijken naar je kind is het belangrijkste wat je kunt doen. Wellicht heeft je kind het nodig om de nabijheid van jou te voelen in de nacht zo om de opgedane prikkels van de dag te verwerken, of werkt het om hem een paar nachten wat langer te laten huilen en vind hij dan zelf zijn rust. Daarnaast is een ‘slaapprobleem’ pas een probleem als het door jou ervaren wordt als probleem. Het gaat erom dat jij en je kind zich goed voelen bij de manier waarop je de situatie aanpakt.

Tips:
- Wil je een slaapprobleem doorbreken? Kies dat een aanpak die past bij jou, het kind en je gezin.
- Een vast ritueel voor het slapengaan, schept duidelijkheid, houvast en rust wat eraan bij kan dragen dat je kind makkelijker in slaapt.
- Welke aanpak je ook kiest, blijf bij één aanpak zodat het voor het kind duidelijk is wat het kan verwachten.
- Zorg goed voor jezelf, gun jezelf een extra vrije dag om lekker bij te komen. Wanneer jij uitgerust bent heb je meer ruimte en geduld voor je kind.

073-5221670 | info@goudvisje.nl | www.goudvisje.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).