bruisende zaken

Lekker eten in Andalusië

Lekker eten in Andalusië

01-04-2019

Ben je een liefhebber van heerlijk eten en ga je dit jaar toevallig op vakantie naar de Zuid-Spaanse streek Andalusië? Dan zit je gegarandeerd goed! Hier komen namelijk de heerlijkste gerechten vandaan die je vakantie culinair gezien net dat beetje extra geven...

Buen apetito!

Denk je aan de Spaanse keuken, dan denk je natuurlijk al snel aan tapas. En ook op dat vlak kun je in Andalusië uiteraard je hart ophalen met als echte topper uit deze streek: de jamon Iberico. Een ham die je als ware foodie echt een keer geproefd moet hebben. Heel wat anders dan de ham die we hier in Nederland kennen. Maar natuurlijk zijn er daarnaast nog tal van andere tapas te proeven, zoals albondigas, pimientos, boquerones... En waar kun je dat nu beter doen dan in een authentieke Spaanse tapasbar waar je samen met de locals smult van al dat lekkers? Behalve tapas komen er uiteraard nog veel meer heerlijkheden uit deze zonnige streek in het zuiden van Europa. Een ander typisch streekgerecht is gazpacho, een koude soep met tomaat als hoofdingrediënt. Maar ook zoete desserts tref je hier bijvoorbeeld standaard op de menukaart aan. Eigenlijk moet je gewoon eens ergens binnenlopen en je laten verrassen door al het lekkers.

Houd er dan overigens wel rekening mee dat voor Spanjaarden de hoofdmaaltijd van de dag ’s middags wordt gegeten, tijdens de siësta. Wil je je dus echt aan het Spaanse culinaire leven aanpassen, ga dan ’s middags uit eten. Hoe vreemd dit wellicht ook mag voelen. Dan krijg je pas echt de Spaanse eetcultuur mee...

Dorst gekregen van al dat eten en wil je ook op dat gebied een streekproduct proeven? Ga dan eens aan de sherry die geproduceerd wordt in Jerez (de naam zegt eigenlijk al genoeg...).

Natuurlijk hoef je niet per se helemaal naar Spanje om van alle culinaire hoogstandjes uit Andalusië te genieten. Ook thuis kun je een heerlijk Spaans avondje organiseren. Op deze site vind je alvast een heerlijk recept voor paella.

laAT JE verrassen door al DAt lekkers

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND

Rosmalen Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).