column

Met het verkeerde been uit bed gestapt

Met het verkeerde been uit bed gestapt

01-05-2019

De wijze waarop je kind ‘s morgens wakker wordt is van invloed op de rest van de dag. Wil je je kind een positieve start geven? Het fijne is dat we de oplossing veelal bij onszelf kunnen zoeken. Een warme, vriendelijke “goede morgen” en een knuffel zijn vaak de perfecte positieve basis.

Neem je rust in de ochtend. Gun jezelf de tijd alleen wakker te worden, even een kop koffie of jezelf in alle rust aan kleden. De rust die je zelf in je hebt draag je over op je kind.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Keuzes maken en beslissingen nemen als je net wakker bent is niet voor alle kinderen weggelegd. Wanneer je met je kind voor het slapengaan aandacht besteed aan afspreken met vriendjes, de kledingkeuze, tussendoortje kiezen voor op school, kan dit in de ochtend al veel irritaties verminderen. Ook voor jou geldt; hoe beter je zelf bent voorbereid (de tafel is gedekt, je kleding ligt klaar en de tassen staan klaar) zoveel meer rust en tijd je hebt voor je kind.

Speel in op hoeveel tijd jij en je kind nodig hebben in de ochtend. Het ene kind heeft een kwartier nodig om nog even lekker te luieren en het andere kind springt direct uit bed. Calculeer deze tijd in zodat je ruimte hebt om in te spelen op ieders behoefte.

Vergeet niet te genieten van je kostbare tijd samen en maak de ochtenden tot een fijn begin van een nieuwe dag!

073-5221670 | info@goudvisje.nl | www.goudvisje.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).