column

Doe je wel je jas aan? Anders word je ziek!”

Doe je wel je jas aan? Anders word je ziek!”

01-06-2019

Het is lente! In de ochtend is het koud buiten, er staat een frisse wind maar vanmiddag wordt het wel 18 graden… De kinderen spelen lekker buiten en zijn volop in beweging, ze rennen, klimmen en ravotten. Dit alles gaat net wat gemakkelijker met je jas uit! En al snel gaan alle jassen uit, zo ook die van jouw kind.

Hoor je het jezelf of anderen wel eens zeggen? Maar kan je kind ziek worden als het zijn jas niet aantrekt? Heeft kleding iets te maken met ziek worden? We kunnen niet ziek worden van kou. Een griep of verkoudheid loop je op door een virus. Je bent wel vatbaarder voor een virus als je onderkoelt bent, want dan heeft jouw lichaam alle energie nodig om weer warm te worden. Dus goede kleding is met name belangrijk om jouw lichaamstemperatuur op pijl te houden.

Kinderen zijn op een bepaalde leeftijd goed in staat om zelf te beslissen of ze het koud hebben. Voetbal je zelf wel eens een potje mee? Dan herken je vast dat als je actief bezig bent je het inderdaad best warm kan krijgen en dus snel je jas uit doet, ook wanneer je het eerst nog best koud vond buiten. Als je gestopt bent en er komt een fris windje voorbij, dan doe je je jas weer aan.

Laat de kinderen ook ervaren hoe het is en help ze herinneren om hun jas aan te trekken als ze het koud krijgen, ‘doe je je jas weer aan als je het koud krijgt?’

073-5221670 | info@goudvisje.nl | www.goudvisje.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).