column

Een sterk centrum vergt samenwerking

Een sterk centrum vergt samenwerking

01-07-2019

Rosmalen groeit. Met name vanuit ’s-Hertogenbosch maar ook uit andere delen van het land verhuizen mensen naar Rosmalen. Met de Groote Wielen als groeigebied wordt het dorp in korte tijd een stuk groter.

Veel 'nieuwe Rosmalenaren' moeten het centrum en al het moois dat het te bieden heeft nog ontdekken en dit biedt mooie kansen. Deze moeten dan wel op een goede manier worden benut. Met deze groei in het vooruitzicht is na vele jaren een mooie uitbreiding van het centrum tot stand gekomen. Ook op de Groote Wielen zelf zijn de bouwplannen nog lang niet voltooid.

Om verdere invulling te geven aan de adviezen van het platform 'De Nieuwe Winkelstraat' is de samenwerking tussen vastgoedeigenaren, Gemeente en ondernemers van cruciaal belang. In ieder gezellig centrum moet leegstand zo veel als mogelijk worden voorkomen en actief worden aangepakt. Het is dan ook belangrijk partijen aan te trekken die een duurzaam en gevarieerd aanbod hebben. Soms kan het verplaatsen van ondernemingen een uitkomst zijn.

Als nieuw bestuurslid van Centrum Management Rosmalen wil ik mijzelf actief inzetten om die samenwerking te bevorderen en partijen met elkaar te verbinden. Momenteel zijn we een aantal plannen aan het uitwerken die moeten zorgen voor een integrale visie en aanpak en zo ook in de toekomst een sterke en bruisende dorpskern te behouden.

Lukasz van der Aa Bestuurslid Centrum Management Rosmalen

www.beleefrosmalen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).