bruisende zaken

Het beste van twee werelden!

Het beste van twee werelden!

01-07-2019

Rosmalen kan nog altijd genieten van Villa 69. De sloopplannen die samenhingen met het centrumplan vonden gelukkig geen doorgang. Sterker nog: na een grondige renovatie verrees er een prachtige horecagelegenheid waar iedereen van kan genieten: Grand Café Rosmaelen. Met name de onder architectuur gebouwde moderne serre aan het Harry Coppensplein is een eyecatcher. Daarnaast is aan de andere zijde – aan de Dorpsstraat - het makelaarskantoor van Pennings Onroerende Zaken te vinden.

Grand Café Rosmaelen: lunch, maaltijd, borrelen, feesten en partijen en vergaderingen

Het was een hele klus om het pand te renoveren: “Maar we zijn er gezien de vele enthousiaste reacties goed in geslaagd om er iets moois van te maken. Je ziet ook dat veel oude elementen zijn teruggekomen in het nieuwe ontwerp. Het glas-in-lood van de oorspronkelijk woning is bijvoorbeeld ook nog te zien vanuit de hal,” verteld Henk-Jan Pennings.

Buitenbeleving
In de serre liggen klinkers die doorlopen naar het terras. Mede door de boom binnen krijg je een echte buitenbeleving. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat er veel glas is gebruikt: “Het is net alsof je je in de tuin van de villa bevindt.”

Horeca Grand Café Rosmaelen beschikt over een grote serre met terras waar u gezellig kunt borrelen, lunchen en dineren. Naast de serre zijn er meerdere ruimtes in het pand die gebruikt/gereserveerd kunnen worden voor verschillende doeleinden zoals vergaderingen, workshops en diners. “We zijn in staat om kleine en grote gezelschappen te ontvangen; van feest tot een zakelijke bijeenkomst. Compleet verzorgd met bijvoorbeeld een buffet maar ook voor een aangeklede borrel ben je hier aan het juiste adres.”

Makelaardij
De combinatie van Grand Café en makelaarskantoor ligt eigenlijk niet zo voor de hand. Voor Henk-Jan was het echter een logische keuze: “Met mijn vrouw Sonja heb ik vanaf 1991 jarenlang De Kèp, het café van mijn ouders, uitgebaat. Daar werkten we allebei al. Nadat de toekomst van die zaak onzeker werd door het nieuwe centrumplan besloten we te stoppen, maar behielden we wel het recht om te mogen terugkeren in het centrum. In 2004 begon ik mijn eigen makelaarskantoor, dat liep vanaf het begin af aan ook goed. Toen in 2015 besloten werd dat Villa 69 zou blijven staan met een horecabestemming begon toch ook het horecabloed weer te kriebelen en zijn wij ingestapt met Grand Café Rosmaelen als resultaat. Onze zoons Robin en Nick runnen de zaak en dochter Demi helpt ook regelmatig mee. Ook zijn wij heel blij dat we goed en leuk personeel hebben kunnen vinden die dag en nacht voor ons klaar staan. Sonja en ik houden onszelf op de achtergrond en springen bij waar het nodig is.”

Welkom
De zaak is iedere dag geopend. Bestellen van de Lunch- en Maeltijdkaart is mogelijk tot 20.00 uur m.u.v. maandagavond en zaterdagavond.

Pennings Onroerende Zaken: aankoop, verkoop, taxaties, huur/verhuur en meer…

Dorpsstraat 69, Rosmalen | 073-5221193 info@rosmaelen.nl | www.rosmaelen.nl info@penningsoz.nl | www.penningsoz.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).