column

Creativiteit stimuleren bij kinderen

Creativiteit stimuleren bij kinderen

01-07-2019

Is jouw kind na 5 minuten uitgekeken op een kleurplaat en heb je het idee dat de creativiteit ver te zoeken is? Dan hebben wij goed nieuws. Creativiteit is zoveel meer dan dat; het is bijvoorbeeld ook het vermogen om oplossingen voor bestaande problemen te vinden. Creativiteit zit op één of andere manier in ieder kind. Maar zij moeten dit nog ontdekken. Veel van wat kinderen dagelijks doen is nieuw daardoor zijn zij nog niet bekend met vaste manieren om iets op te lossen. Zij kijken nog vol nieuwe ideeën tegen de wereld aan. Als (mede)opvoeder speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van de creativiteit bij je kind.

Nemen jouw kinderen wel eens deel aan workshops, proeflessen of activiteiten die in de omgeving georganiseerd worden? Dat is namelijk een goede manier om erachter te komen op welke gebieden de interesses en talenten liggen van jouw kind. Sommige kinderen zijn erg muzikaal, bij het horen van muziek beginnen zij vaak al te bewegen of klappen ze al snel mee op de maat. Hun ogen beginnen te schitteren bij het zien van een saxofoon en de eerste keer dat ze er geluid uit krijgen.

Verwacht niet dat de creativiteit van je kind automatisch in het verlengde ligt van de talenten en interesses van één van de ouders. Jouw kind vindt het mogelijk fantastisch om op de voorgrond te treden en alle aandacht op zich te vestigen terwijl het straalt op het toneel. Terwijl je zelf wellicht liever achter de coulissen een mooi pak in elkaar knutselt.

Creativiteit op het technische vlak is vaak te herkennen als kinderen het reuze interessant vinden om te weten hoe alles in elkaar zit. ‘Hoe wordt een iPad gemaakt?’, ‘Hoe werkt een 3D printer?’ Vindt jouw kind het reuze interessant om oude computers, telefoons en toetsenborden uit elkaar te halen? Grote kans dat technische activiteiten de nieuwsgierigheid verder aanwakkert.

Naast muziek, toneel en techniek zijn er nog tal van andere gebieden zoals zang, dans, schilderen, boetseren, websites bouwen, proefjes uitvoeren, animatiefilms maken etc. waarin jouw kind zijn creativiteit optimaal kan ontwikkelen. Het belangrijkste is dat het met veel plezier zijn talenten kan ontdekken en verder kan ontplooien. Hou als ouder een open blik en laat je kind zoveel mogelijk zijn eigen interesses volgen.

Daar worden ze gelukkig van!

073-5221670 | info@goudvisje.nl | www.goudvisje.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).