column

“Opdonderstrale die  	reken-etturs, net as bij Rooda”

“Opdonderstrale die reken-etturs, net as bij Rooda”

01-11-2019

Tering! Nog steets geen vergunnink for tente in Ommoord en de rest fan Rotjeknor. Daar wille we met ’t Songfestival bedde neerzette, met ketering en wiefie tege ’n tof prijsie. Betekend wel werk for plentie mense, soas me niggie.

Sij hep in de horeekane gewerk en hep toen ook nog horeekane lesse gefolg bei ’n sgool waaro lerare nie kwamme opdage en sommige seie; “Ik geeft geen les omdat jullie tog al feel wete.” Maar wel lesgeld sgokke en boeke kope. Inspeksie dat-ken tog nie? Kijk, ik staat wel agtur die meesters en juffe die sig afpeigere om die kids wat bij te brenge en nu meer poen wille. Dan ergert ik me an die politieke hotemetote waarfan ’t steets andes most en dus allus naar de klote ging! Afijn me niggie hep ’t nou tof bei ’n horekane-hogesgool. Das tog ‘t belangrijkste, lekkur klooje met iets wat je leuk fint en je krijg d’r latur ook nog poen for. Tog ziet ik dat ook naar de gallemiese gaan. D’r benne nu fan die banke-hotemetote, plus onse opperhotemetoot, die allenig maar an d’r aige denke en allus doen om ’t siesteem en de banke te redde, maar maling hebbe an wei met se alle. Ook al legge we an de geelhongur.

Alles worre duurder, de rente blijf laag, dus potte ken nie. En op die rijke patjepeejers na, benne we steets eerder in de maand blut. Neemt nou m’n ouwe. Hij krijg d’r al tien jaar bekant nix bij. En strakkies worre sijn pesjoen mindur, terweil d’r steeds meer flappe in de pot sitte. Nee, dat mot om ‘t pesjoen for daluk te redde. Gelul! Opdonderstrale die reken-etturs, mense. Net as die laaieligtur bij Rooda! Besjoer!

Japie Bloemhof is de koosnaam van een “Rotterdammert”, die in de gelijknamige wijk op Zuid is geboren en getogen. Hij woont er nu samen met z’n vriendin Chantal. Japie was geen studiebol, dus pakt hij alle klussen aan, of dat nou in de haven is of als koerier.

Japie ziet en beleeft dus veel. En daar heeft hij een eigen, ongezouten en vooral Rotterdamse mening over.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV