bruisende zaken

“Straks kiese tusse pil  fan Drion of met pijn de pijp uit?”

“Straks kiese tusse pil fan Drion of met pijn de pijp uit?”

01-01-2020

Tering! We hadde de oliebolle kout door onse strot, worre ik door me moeder gebelt. “Jaap ik hep ‘n hartaanval”. Je schrik je ff de pleuris. Ik naar d’r toe en naar ‘n siekehuis. Afijn, bleek dat ut geen atak was, maar se moste uitfogele wat ut wel was. Ik wagte. Twee, drie keer frage. Toen ut middernag was seie se: “Meneer gaat maar naar huis en slape”. Ik dus pleite.

Worre ik om drie uur ’s nagts gebelt. “Uw moeder is klaar en ken naar huis”.

Nou sei ik, sal ik morgenogtend froeg komme, dan ken sij ook ’n pietsie bijkomme. Seg die muts: “Meneer, dit is geen hotel!!!” Ik naar dat tyfussiekehuis. Sit se niet meer op ’n kamer, maar al bij de ingang op me te wagte. Een out bessie, die niemand had, werd toen met ’n siekewage naar huis gesjeest. Onder ut mom: “Soek ut ff lekkur self uit”. So maar ‘n foorbeelt fan gesonheitssorg in Holland. Het beste in de werelt segge die geflipte hotemetote in DeHaag. Gelul, feek niews!!! Uit ondersoek blijk dat ut hier alleen maar slegter geworre is sints dat ziekekostegemuts. Door de privetiserink en concurrensie gaat allus naar de klote. Ut ken gewoon niet om fertrouwe en samewerke te kompbinere met geld ferdiene en concurrensie. Bofedien krijggie meer burocrasie door fersplintering fan de sorg. Dus is d’r steeds minder poen foor de egte sorg. En dan te bedenke dat mense ouwer worre, dus meer sorg nodig hebbe.

D’r is maar 1 egte oplossing. Alles trug naar de staat. Andes ken je, as je ’t strakkies nie meer ken betale of d’r gewoon geen hulp meer is, kiese uit ‘n pil fan Drion of in eensaamhijd en met pijn in je dondur de pijp uitgaan. Gelukkug niewjaar. Besjoer!

Japie Bloemhof is de koosnaam van een “Rotterdammert”, die in de gelijknamige wijk op Zuid is geboren en getogen. Hij woont er nu samen met z’n vriendin Chantal. Japie was geen studiebol, dus pakt hij alle klussen aan, of dat nou in de haven is of als koerier.

Japie ziet en beleeft dus veel. En daar heeft hij een eigen, ongezouten en vooral Rotterdamse mening over.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV