bruisende zaken

“We motte miljeubewust sijn, maar niet met out en nieuw?”

“We motte miljeubewust sijn, maar niet met out en nieuw?”

01-02-2020

Tering! Tis ff ‘n tijdje geleje, maar ken me d’r nog giftug om make. Dat fuurwerk, wat ‘n klotesooi mense. Beesies in de stress. Die twee kleine jankend in d’r betjes, gewonde buite en selfs dooie! Artse die sich de pleuris operere en helpurs en ‘n begafenistoet, die bekogelt worre. En dan hep ik ‘t nog nie ofer de fiese lug. We motte verdomme miljeubewus sijn, maar niet met out en nieuw? En die tyfissooi die op straat leg, worre eg nie opgeruimt door die afsteekmallote. Mense, dit ken eg nie meer!

Waarom? Allenig omdat ‘n kleine groep dat fein fint en sommige hotemetote de ferkopurs bescherme omdat se in ‘n paar dagies as ‘n tierelier flappe ferdiene? Eén hotemetoot kreeg ut uit d’r strot dat as we ’t ferbiede we ‘t tog niet kenne forkome of bekeure. Wat ‘n muts. Pleurt dan ook maar ‘t hele regsiesteem in de affalcontainer. (en wat mijn angaat sij d’r bij). Dan te bedenke dat se in onse buurlande feel strengur benne en ‘t dus gewoon afkappe. Dat mot hier ook lapswanse. Hout die pleurussooi in Sjina.

Trouwus nou we ‘t ofer Sjina hebbe, ff ‘n tippie fan Leen (so is d’r geen één), mijn beleg-goeroet, gratus en for nix!!! Ut make fan bitcone – meine noeme se dat – doene se fooral in Sjina. Inmiddels benne d’r meer as 18 miljoen ferkogt. D’r benne in totaal 21 miljoon bitcoons. En meer worre ’t nie. Vanaf mei gane se minder bitcoons meine. Dat beteken dat d’r daarna minder te koop benne. En dan kenne de prijse skaihai gaan for 1 so’n criptoo. Dus das ff poen binnegraaie, assie d’r op tijd bij ben. Besjoer!

Japie Bloemhof is de koosnaam van een “Rotterdammert”, die in de gelijknamige wijk op Zuid is geboren en getogen. Hij woont er nu samen met z’n vriendin Chantal. Japie was geen studiebol, dus pakt hij alle klussen aan, of dat nou in de haven is of als koerier.

Japie ziet en beleeft dus veel. En daar heeft hij een eigen, ongezouten en vooral Rotterdamse mening over.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).