column

Opknappe die Kuip, andes is Faaienoort strakkies naar de klote!

Opknappe die Kuip, andes is Faaienoort strakkies naar de klote!

01-11-2020

Tering. Ik benne fen fan alle foetbalklups uit Rotjeknor. Maar Faaienoort hep ’n strepie for bij mijn. Ut is 50 jaar geleje dat de klup de Europa Kup 1 en de wereltbekur won en de Europa Liek zoas ‘t nou heet, pakte se in 1974 en 2002. Ferder werde se in 20 jaar maar 1 keer kampioen.

En dat ga niet betur worre. Meer as tien jaar trug was Faaienoort op apegape. De friende moste flappe schokke. De hotemetote fan de klup dagte: ‘n nieuw stadion betekend meer fens en meer poen. Maar ‘n nieuwe Kuip kost 440 miljoen euries. En se benne dan 4 jaar besig. De stathuis-hotemetote wille dat ’t ‘n aiketsjer for ‘t nieuwe wijkie Feyenoord City wort. Maar se benne an ‘t draaikonte.

Al gauw kwame fans die d’r ferstand fan hebbe, met ’n renofasie-plan for de Kuip. Koste 200 miljoen euries, bouwtijt 2 jaar. En de poen was d’r. Top sou ’t worre, net as ’t nieuwe, met ook plek for meer as 60 duisent fens. Faaienoort nam ’t never serineus en most ’n nieuw stadion. Terwijl de klup al teije te weinig poen hep om uit te gefe. Dus sal ’n suksessie strakkies ‘n lukkie shot blijfe.

Nu blijk datse bekant 50 miljoen euries tekort komme for hunnie stadionplan. En se sitte dan weseloos in de schulde. Teweil, as se gelijk De Kuip hadde angepakt, dan sou Faaienoort nu al meer poen hebbe en weer soetjes an toppie joppie sijn.

Tja, as de top fan de klup nie top is, dan ken ’t foetbal dat ook nie sijn. Wakkur worre! Opknappe die Kuip, andes is Faaienoort strakkies naar de klote. Gesnope!?

Japie Bloemhof is de koosnaam van een “Rotterdammert”, die in de gelijknamige wijk op Zuid is geboren en getogen. Hij woont er nu samen met z’n vriendin Chantal. Japie was geen studiebol, dus pakt hij alle klussen aan, of dat nou in de haven is of als koerier.

Japie ziet en beleeft dus veel. En daar heeft hij een eigen, ongezouten en vooral Rotterdamse mening over.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV