column

“Is duurdur snelweggie    strakkies nodug?”

“Is duurdur snelweggie strakkies nodug?”

01-01-2021

Tering! Blijft gesont en feel mazzel in 2021. Hopelijk wort ‘t ‘n toffer jaar as 2020. Maar ik frees dat door coroona ‘t lefe tog andus wort. So sal d’r feel meer in ‘thuis gewerrekt worre.

Hout in mindur ov en mindur sjeese met die statusbak. Betekent ook mindur files en hooplijk mindur ferfuiling.

Kenne de Rotjeknorders wel gebruike, want se gaan anderhalf jaar eerder de pijp uit as de rest fan Holland. Komp doordat feel mense in Roffa weinig poen hebbe en ongesonder lefe, maar ook door de ferfuiling fan de hafe en ’t ferkeer in en rond die mooie rot stad.

Soas jullie wete woont ik in Ommoord. Iedere dag siet ik se sappele an de snelweg tusse A13 en A16. Meer as dertig jaar is d’r ofer gebakkeleit en toen bedachte die slimme hotemetote dat Ommoord naast de A20 en A13 d’r nog wel ‘n snelweggie bij kon hebbe.

In kakbuurt Hillbillie, wort de snelweg ferlaagt, maar in Ommoord scheert-ie gewoon langs de doorsonwoninkies. Ferschil mot d’r sijn. Folges hotemetutje Sjoels, was de poet op. Maar was dat so? Of was ’t weer ’n k…smoes? Ben benieuwt hoe se dan nu ’t laatste akkefietje gaan anpakke. De weg fan ‘n miljard, kost naamlijk 115 miljoen euries meer en das nog maar ’t begin hè. De weg mot d‘r for sorge dat mense in andre wijkies mindur smerige lugt in aseme. Maar is-ie straks na coorona nog wel nodug? Ferders is ‘t niet de eerste keer dat er meer geschokt mot worre, for ‘n snelweggie. En wie denkie wie dat strakkies mot ophoeste? Percies wij met se alle!

Japie Bloemhof is de koosnaam van een “Rotterdammert”, die in de gelijknamige wijk op Zuid is geboren en getogen. Hij woont er nu samen met z’n vriendin Chantal. Japie was geen studiebol, dus pakt hij alle klussen aan, of dat nou in de haven is of als koerier.

Japie ziet en beleeft dus veel. En daar heeft hij een eigen, ongezouten en vooral Rotterdamse mening over.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV