Adverteren werkt!

Column

De schoonheid van de schoonmaak

De schoonheid van de schoonmaak

01-05-2021

Heb je wel eens gekeken naar de schoonmaak of neem je de schoonmaak voor lief? Heb je wel eens nagedacht over wat schoonmaak is of denk je dat je het wel weet? Schoonmaak is meer dan alleen een doekje halen over een bureau of het stofzuigen van een entreemat. Schoonmaak is een bedrijfstak die zich de laatste dertig jaar heeft ontwikkeld tot een volwaardig vak.

Kijk eens naar je schoonmaker, observeer je schoonmaker. Je zal zien dat er een visie achter het schoonmaken zit. Structuur in de werkwijze en methodieken van reiniging. Kennis over de juiste middelen die gebruikt kunnen worden op verschillende oppervlaktes. Als je de schoonmaker observeert, zie je zoveel meer dan alleen iemand die het vuil van de opdrachtgever opruimt en verwijdert. Je ziet de schoonheid van de schoonmaak.

Over alles is nagedacht. De werkwagen, de stofzuiger, de werkwijzen, de werkdoekjes, de schoonmaakmiddelen en zeker niet te vergeten de opgeleide schoonmaker. JA, de opgeleide schoonmaker, want schoonmaken is een vak waarvoor je moet weten wat je doet. Wordt het werk niet goed uitgevoerd, dan heeft het consequenties voor de medewerkers van de opdrachtgever. Als de schoonmaak goed wordt uitgevoerd, kan het ziekteverzuim verminderen.

Wil je je meer verdiepen in de schoonheid van de schoonmaak? Neem gerust contact met ons op.

Na dertig jaar actief te zijn geweest in de facilitaire en schoonmaakbranche, richtte Edgar van Engelen in 2012 Clear4Clean op. Clear4Clean staat voor ondersteuning van vakmanschap in de schoonmaakbranche.

Kamerlingh Onnesweg 14, Dordrecht 085-2080656 | info@clear4clean.nl www.opleiding-schoonmaak.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).