column

“Een tippie for nop for duite in jullie pokket”

“Een tippie for nop for duite in jullie pokket”

01-06-2021

Tering! Is ut toefallug dat d’r een mega Primarksjop nou in Rotjeknor op de Koolsingul sit? Nee, want kleding for ’n grijpstuiver is hiero hot. Niet omdat ut hiero krentekakkers benne, maar omdat plentie Rotjeknorders nix te makke hebbe, terwijl se ‘n stukkie ferderop so rijk benne as de pest.

Kijk, door coorona sein wij nie naar Spanje afgetaaid. Wel hebbe Chantal en de kids in ’n sjalet in de Feluwe gesete. Ik sjeesde, as ut kende, heen en weer. En dan falt daaro je bek ope. Attemenooie se benne so ontiegeluk rijk. Dan merkie dat ut gat in de Rutjeknor-jare allenig maar grotur is geworre! En ik hep weinig fedussie dat-ut met nieuwe hotemetote betur wort.

Ferders lig de Feluwe ook nog ‘ns hogur. Dus as wij hiero fersuipe door de steigende see, kenne se daaro oferlefe. Tis wel so dat ook daaro beessies, bome en plante net soas hiero kassiewijle gaan door fersuring en ferfuiling. Maar ook daaro mos dat niemagge! Ferders, de cooronashit duurt al meer as ‘n jaar en is nog nie forbei. Maar wat as ut onder kontroole is? Lande fersuipe in de sgulde, dus mikke se op inflasie, Ut gelt wort dan minder waart en dan kenne se de leninge betur betale. Maar dan wort for ons alles duurder en kenne we mindur kope. En ut sorg for meer arremoeje. En wat assie wel wat poen hep. De bank geef geen rente, je mot selfs betale. Belegge dan? Hoefeel mense hebbe daar sjoege fan? Dus ’n tippie for nop. Doe als mijn. Ik sei ut al tig geleje, maar ut ken nog steets. Stop wat poen in Bitcoons, Eteerium en ook silfer. Dan hebbie strakkies nog wat ekstra duite in de pokket.

Japie Bloemhof is de koosnaam van een “Rotterdammert”, die in de gelijknamige wijk op Zuid is geboren en getogen. Hij woont er nu samen met z’n vriendin Chantal. Japie was geen studiebol, dus pakt hij alle klussen aan, of dat nou in de haven is of als koerier.

Japie ziet en beleeft dus veel. En daar heeft hij een eigen, ongezouten en vooral Rotterdamse mening over.

Besjoer!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV