Column

Verantwoordelijk  voor veiligheid!

Verantwoordelijk voor veiligheid!

01-09-2021

In de schoonmaakbranche werken we onder andere met gele waarschuwingsborden als we vloeren moppen. Hiermee geven wij het signaal dat de vloer nat is en glad kan zijn, want een gewaarschuwd mens telt voor twee. De machines en trapleertjes worden jaarlijks gecontroleerd.

Maar er zijn ook minder zichtbare gevaren. Schoonmaakmiddelen kunnen zeer gevaarlijk zijn voor medewerkers en klanten. Daarom is het ook belangrijk dat je de medewerkers laat werken met middelen die veilig zijn. Middelen waarbij je geen PBM’s (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) zoals handschoenen, veiligheidsbril en mondkapje nodig hebt om te voorkomen dat je het product schade kan aanbrengen als het op of in je lichaam krijgt. Ons afdelingshoofd test & onderzoek, Dr. Bruis, weet welke middelen wel veilig zijn en welke niet voor de schoonmaak-medewerkers en klanten en welke niet. Met regelmaat krijgen wij middelen aangeboden die door Dr. Bruis worden onderworpen aan diverse praktijktesten. Wilt u weten welke middelen Dr. Bruis heeft getest en als veilig ziet, neem gerust contact met ons op. We hebben onder andere Knol Bacteriologische reinigers, State of Nature en Naturama als veilig beroordeeld. Maar Pumi de puimsteenblokken zijn door Dr. Bruis getest en goedgekeurd als veilig.

Na dertig jaar actief te zijn geweest in de facilitaire en schoonmaakbranche, richtte Edgar van Engelen in 2012 Clear4Clean op. Clear4Clean staat voor ondersteuning van vakmanschap in de schoonmaakbranche.

Kamerlingh Onnesweg 14, Dordrecht 085-2080656 | info@clear4clean.nl www.opleiding-schoonmaak.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV