BRUISENDE COLUMN

Hoe vertel je je kind dat jullie gaan scheiden?

Hoe vertel je je kind dat jullie gaan scheiden?

01-09-2017

In de zomer krijgen veel kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden.

Zoiets ingrijpends: dat blijft veel kinderen de rest van hun leven bij. Het betekent echter niet dat je kind hierdoor beschadigd raakt. Helaas denken veel mensen dat wel. 


Wat is belangrijk?

Hoe en waar is niet heel belangrijk, als je de boodschap maar samen brengt. Jullie kennen je kind als geen ander, dus jullie kunnen het beste inschatten hoe je het gesprek het beste kunt inkleden. Als je kind maar de ruimte krijgt om te reageren en vragen te stellen, en om zijn of haar eigen emotie te laten zien. 


Ga in op de vraag  

Als je alleen de vraag beantwoordt die je kind stelt, weet je zeker dat je op zijn of haar niveau blijft. 


Vertel je het hele verhaal?

Over het algemeen adviseer ik om zo dicht mogelijk bij de waarheid te blijven. Probeer daarbij je kind zo min mogelijk te belasten met je eigen gevoel en je eigen mening. Zo geef je je kind de ruimte om er zelf iets van te vinden. 


Mijn naam is Amber Droog.

Ik ben scheidingsbemiddelaar bij Zorgeloosch en ik ben me er zeer bewust van dat tranen en boosheid bij het proces horen.

 

Werkproces

Bij Zorgeloosch werken we met een vast tarief. Daarnaast krijg je aankoopbegeleiding en helpen we je met de hypotheek, je verzekeringen, pensioen en de belastingen.

 

Kennismakingsgesprek 

Ik nodig jullie van harte uit voor een gratis kennismakingsgesprek.


Amber Droog  |  088 - 1661 553  |  contact@zorgeloosch.nl  |  www.zorgelooschscheiden.nl 


Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV